Home » Agenda » Basiscursus fotografie » Privé Basiscursus

Privé Basiscursus Fotografie

Ten tijde van deze vervelende coronacrisis, is het mogelijk om een privé-cursus te volgen. Privéles is uiteraard wat duurder dan een groepsles, maar het is dé mogelijkheid om de cursus helemaal op maat (dus op jouw wensen) af te stemmen. Behalve de theorie gaan we ook aan de slag met praktijkoefeningen en krijg je huiswerk om je vaardigheden te vergroten.

Even de voordelen op een rijtje:

-volledige 1 op  1 aandacht van een professionele fotograaf

-aan de hand van een intake bepalen we de lesstof*

-we bepalen samen wanneer je de lessen wilt volgen. Overdag of 's avonds.

-nadat je de cursus hebt afgerond is er altijd de mogelijkheid om mij (zonder kosten) te benaderen indien je ergens in de praktijk tegenaan loopt

-je ontvangt een grote hoeveelheid tips, trucs, filmpjes, hand-outs, die je altijd tot je beschikking hebt en als naslagwerk kan gebruiken.

De basis

Een mix van theorie en praktijk zorgt er voor dat je straks  alle vaardigheden bezit om de beginners-status te ontstijgen. Ik ga met jou de uitdaging aan om (bijna) nooit meer de automatische stand van je camera te gebruiken!  Je leert de samenwerking begrijpen tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde zodat je eindelijk die mooie foto's kan maken met zo'n onscherpe achtergrond.  Maar ook leer je welke instelling je moet gebruiken als er niet zoveel licht is. In de basiscursus komen tenminste de volgende onderwerpen aan bod die op een heldere manier worden uitgelegd:*

 • De verschillende functies van jouw camera
 • Diafragma
 • Sluitertijd
 • ISO
 • Het instellen van de juiste belichting
 • Compositie en perspectief  
 • Belichtingscompensatie
 • Focusfields
 • JPG / RAW
 • Histogram lezen
 • Witbalans
 • HDR fotografie

Natuurlijk krijg je een aantal huiswerkopdrachten die we de volgende les bespreken. Daar leer je echt van!

Vervolgcursus of specialistische cursus

Nadat je de basisvaardigheden onder de knie hebt, is het mogelijk om echt je te specialiseren. Denk aan portretfotografie, flitsfotografie, landschapsfotografie, studiofotografie, etc.  Kijk elders op deze website voor het aanbod en inhoud.

Locatie

De plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM, zodat de 1,5 meter afstand wordt nageleefd.

Prijs en info

Deze privé-cursus bestaat uit 2 lesblokken (2 dagdelen van 3 uur) en kost € 99,-

Een persoonlijke vrijblijvende intake is onderdeel van deze cursus. We bespreken je wensen en maken eventueel al een planning. Na deze cursus heb je beslist alle vaardigheden om goed te fotograferen. Een uitstekende basis bijvoorbeeld om een vakopleiding te gaan doen of om alles uit je hobby te halen. Ben je geïnteresseerd in deze privécursus Laat het mij weten via een e-mail of  vul onderstaand formuliertje even in.

Ja, neem s.v.p. contact met mij op: