Home » Agenda » Flitsfotografie basis

Workshop Flitsfotografie basis

Heb je een flitser gekocht, maar geen idee hoe zo'n ding werkt? Of heb je er een op de plank liggen, omdat je niet weet wat je er mee kan. Komt je dit bekend voor, dan is dit de workshop voor jou! Tijdens deze workshop leer je de basisinstellingen voor het gebruik van je flitser. Daarmee word je eindelijk de baas over dat ding.  Na deze workshop, kun je er voor kiezen om de workshop flitstechnieken te volgen. Wil je in 1 dag alles over je flitser weten, kijk dan even naar de inhoud van de dagworkshop Flitsfotografie. Die gaat nog een stapje verder...

Wat heb je nodig?

Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré. Een externe reportageflitser is natuurlijk wel noodzakelijk, want het kleine pop-up flitsertje die mogelijk op je camera zit, gaan we niet gebruiken. Wil je een flitser lenen? Dat kan ook. Wist je dat je een externe reportageflitser al voor rond de 60 euro aanschaft?  Merken als Nissin, Godox of Metz zijn prima! Daarnaast is enige basiskennis over het gebruik van sluitertijd, diafragma en iso (de belichtingsdriehoek) wel prettig, maar niet noodzskelijk.

Locatie

Plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. (zie locatie)

Prijs en info

Deze workshop € 30,-

We starten om 14.00 uur en om 16.00 uur houden we er mee op. Kies je voor een avond, dan starten we om 20.00 uur. Om 22.00 uur ronden we dan af.

De workshops gaan door bij een minimum van 4 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is (zolang de maatregelen gelden mbt de corona-richtlijnen) 4.  Zo is er voldoende ruimte voor individuele aandacht.  Na de workshop heb je alle kennis om voortaan je flitser altijd en overal te kunnen gebruiken.


REACTIE VAN ENKELE DEELNEMERS:

 

"Wat een leuke workshop was dit. Veel van je geleerd maar tevens ook van de andere workshoppers.  Jouw enthousiasme weet je heel goed over te brengen. De sfeer tijdens deze dag was top. We hebben veel kunnen oefenen en door jou aanwijzingen zijn er hele leuke foto's gemaakt. Het mooie vind ik dat je een hele dag samen met medecursisten  met fotografie bezig bent en daardoor veel opsteekt. Zeker voor herhaling vatbaar! 

Groet,

Ron"

 

Beste Marcel, Wat heb ik genoten van deze workshop. Jouw passie is mijn passie en dat is de fotografie. Daarom vind ik deze workshop zo leuk en ook goed van kwaliteit. Je had de cursus op de juiste wijze samengesteld met eerst de theorie en dan de oefeningen in de praktijk. Soms draaide je het om, om ons in te laten zien wat je met een flitser kan doen. Je gaf het een en ander op een stick mee naar huis waarop we alles nog even na kunnen zien. Kortom, je krijgt van mij de complimenten voor deze workshop. Ik hoop zeker nog eens bij je langs te komen. (En wat een lekkere lunch.) Groet uit Rotterdam van Johan.

 

Esther van Lottum:

Ik heb inmiddels 3 workshops bij je gevolgd: Rembrandtlicht, Portretfotografie en Flitsfotografie. Elke keer vloog de workshop voorbij en stond ik met veel opgedane kennis en veel te hebben geoefend weer buiten. De workshops hebben een goede balans tussen theorie en praktijk. Je laat zien over veel vakkennis te beschikken en je wilt deze kennis zoveel mogelijk overbrengen op je cursisten. Dit doe je met heel veel energie en enthousiasme. De groepen zijn klein waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht of extra wensen. Dat is erg prettig. Heel fijn ook dat je een usb-stick mee geeft om thuis nog verder in het onderwerp te duiken. Ik kom graag nog een keer terug.