Home » Agenda » Prive-les

Privéles? Dat kan natuurlijk ook!

Het kan zomaar zo zijn dat je helemaal geen tijd of zin hebt in een klassikale workshop of cursus. Je wilt snel aan de slag en je camera doorgronden, of wellicht heb je gewoon een andere reden. Privéles is uiteraard wat duurder dan een groepsles, maar het is dé mogelijkheid om de cursus helemaal op maat (dus op jouw wensen) af te stemmen. Behalve de theorie gaan we ook aan de slag met praktijkoefeningen en krijg je huiswerk om je vaardigheden te vergroten.

 

Even de voordelen op een rijtje:

-volledige 1 op  1 aandacht van een professionele fotograaf

-aan de hand van een intake bepalen we de lesstof*

-we bepalen samen wanneer je de lessen wilt volgen. Overdag of 's avonds.

-nadat je de cursus hebt afgerond is er altijd de mogelijkheid om mij (zonder kosten) te benaderen indien je ergens in de praktijk tegenaan loopt

-je ontvangt een grote hoeveelheid tips, trucs, filmpjes, hand-outs, die je altijd tot je beschikking hebt en als naslagwerk kan gebruiken.

De basis

Een mix van theorie en praktijk zorgt er voor dat je straks  alle vaardigheden bezit om de beginners-status te ontstijgen. Ik ga met jou de uitdaging aan om (bijna) nooit meer de automatische stand van je camera te gebruiken!  Je leert de samenwerking begrijpen tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde zodat je eindelijk die mooie foto's kan maken met zo'n onscherpe achtergrond.  Maar ook leer je welke instelling je moet gebruiken als er niet zoveel licht is. In de basiscursus komen tenminste de volgende onderwerpen aan bod die op een heldere manier worden uitgelegd:*

 • De verschillende functies van jouw camera
 • Diafragma
 • Sluitertijd
 • ISO
 • Het instellen van de juiste belichting
 • Compositie en perspectief  
 • Belichtingscompensatie
 • Focusfields
 • JPG / RAW
 • Histogram lezen
 • Witbalans
 • Foto’s Nabewerken in Lightroom /workflow

Natuurlijk krijg je een aantal huiswerkopdrachten die we de volgende les bespreken. Daar leer je echt van!

Vervolgcursus of specialistische cursus

Nadat je de basisvaardigheden onder de knie hebt, is het mogelijk om echt je te specialiseren. Denk aan portretfotografie, flitsfotografie, landschapsfotografie, studiofotografie, etc.  Kijk elders op deze website voor het aanbod en inhoud.

Locatie

De plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Maar wil je liever op locatie (in jouw organisatie of bedrijf wellicht?) dan is dat ook bespreekbaar.

Prijs en info

Basiscursus Fotografie

Deze privé-cursus bestaat uit 2 lesblokken van 3 uur en een praktijkdagdeel*

Kom je alleen, dan betaal je €125,- per persoon

Kom je met 2 personen of meer dan betaal je:  €100,- per persoon

Deze cursus is inclusief cursusmateriaal, hand-outs en nazorg

 

Specialistische cursus

Flitsfotografie, Portretfotografie, etc.

Deze privé-cursus bestaat uit 2 lesblokken van 3 uur

Kom je alleen, dan betaal je € 125,- per persoon

Kom je met 2 personen of meer, dan betaal je:  €100,- per persoon

Deze cursus is inclusief cursusmateriaal, hand-outs en nazorg

 

Basis en Specialist  (combivoordeel)

Deze privé-cursus bestaat uit 4 lesblokken van 3 uur en een praktijkdagdeel*

Kom je alleen, dan betaal je € 225,- per persoon

Kom je met 2 personen of meer, dan betaal je:  €200,- per persoon

Deze cursus is inclusief cursusmateriaal, hand-outs en nazorg

 

*Praktijkdagdeel

Nadat we de twee lesblokken hebben afgerond, maken we een afspraak om e.e.a. in de praktijk te brengen. We zoeken een geschikte locatie (de stad, een natuurgebied of wellicht de studio) en spreken daar af. Je krijgt een aantal uitdagende opdrachten om de theorie in praktijk te brengen. Loop je ergens tegenaan, dan help ik je met de oplossing!

Een persoonlijke vrijblijvende intake is onderdeel van deze cursus. We bespreken je wensen en maken eventueel al een planning. Na deze cursus heb je beslist alle vaardigheden om goed te fotograferen. Een uitstekende basis bijvoorbeeld om een vakopleiding te gaan doen of om alles uit je hobby te halen. Wil je nog nadere informatie of is iets niet duidelijk? Schroom niet om mij te bellen of te mailen.