• Verbinding door verbeelding
  • Blijf je ontwikkelen als fotograaf
  • Haal alles uit je camera
Home » Draadloos Flitsen

Cursus Draadloos Flitsen (dagdeel)

Haal je flitser van de camera! Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Heel veel beginnende en zelfs gevorderde fotografen hebben een haat-liefde verhouding met hun flitser. Een flitser verpest de sfeer, veroorzaakt rode ogen en lelijke lichtvlekken. (om maar een paar argumenten te noemen). Ik heb zelf ook geworsteld met mijn reportageflitser. Wat kan je er mee, wat moet je er mee en wanneer zet je hem nu precies in? 
Op dit moment ga ik de deur niet meer uit zonder mijn flitser(s). Ik kan eenvoudig niet meer zonder. Mijn flitser is mijn beste vriend geworden.

Heb je de basiscursus Flitsfotografie  gedaan of heb je je flitser al aardig onder de knie, dan wordt het tijd voor een volgende stap. In deze cursus gaan we namelijk "off-camera" flitsen.  Je gaat je flitser op afstand gebruiken. Dit doe je met een trigger. Het is een apparaatje waarmee je je flitser op afstand kunt triggeren / afvuren. Ja, nu wordt het pas echt leuk, want dat betekent onbegrensde mogelijkheden om je flitser (creatief) in te zetten.

We gaan aan de slag met diverse oefeningen om alle geheimen van jouw flitser te ontrafelen. In mijn foto-atelier is het mogelijk om de ruimte volledig te verduisteren, waardoor we in staat zijn geweldige resultaten te boeken. Je leert hoe je je flitser en je camera moet instellen en wat je allemaal kan doen ter inspiratie. De triggers stel ik deze cursus uiteraard ter beschikking. 

LET OP: Wil je  je voor deze cursus inschrijven, dan adviseer ik om eerst de worskshop Flitsfotografie (de basis) te hebben gevolgd. N.B. het is ook mogelijk om de cursus basis en flitstechnieken op 1 dag te doen. Zie agenda. 

Wat heb je nodig?

Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré. Een externe reportageflitser is natuurlijk wel noodzakelijk, want het kleine pop-up flitsertje die mogelijk op je camera zit, gaan we niet gebruiken. Wil je een flitser lenen? Dat kan ook. Wist je dat je een externe reportageflitser al voor rond de 60 euro aanschaft?  Merken als Nissin, Godox of Metz zijn prima! Daarnaast is enige basiskennis over het gebruik van sluitertijd, diafragma en iso (de belichtingsdriehoek) wel prettig.

Locatie

Plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. (zie locatie)

Kies je voor een ochtendsessie, dan starten we om 09.30 uur.

Kies je voor een middagsessie, dan starten we om 14.00 uur.

Kies je voor een avondsessie, dan starten we om 19.30 uur.

Prijs en info

De cursus kost €59,-  en duurt ca. 2,5 - 3 uur.

De cursus gaat door bij een minimum van vier deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is  zes personen.  Zo is er wel  voldoende ruimte voor individuele aandacht.  Na de cursus heb je alle kennis om voortaan je flitser creatief in te zetten. Natuurlijk krijg je een goede theoretische onderbouwing, maar we gaan vooral veel oefenen! Wil je nog nadere informatie, schroom niet om mij te bellen of te mailen.