• Verbinding door verbeelding
  • Blijf je ontwikkelen als fotograaf
  • Haal alles uit je camera
Home » Flitsen met daglicht

Flitsen met daglicht

Heel veel beginnende en zelfs gevorderde fotografen gebruiken hun flitser vooral tijdens situaties  waarbij het daglicht of interieurlicht te wensen over laat. Anders gezegd...als het donker wordt heb je een flitser nodig.  Maar een flitser is een geweldig hulpmiddel of liever een aanvulling om fantastische foto's te maken JUIST met daglicht. 

In deze workshop leer je diverse tips en trucs om jouw reportage flitser overdag te gebruiken. Met een aantal instellingen zul je zien  hoe je kan toveren met flitslicht.

Wat gaan we doen?  We starten met een presentatie van ca. een uur. Je krijgt een minicursus flitsfotografie, maar dan vooral gericht op het flitsen in daglicht. Als je weet hoe je daglicht en flitslicht in balans kan brengen, dan is dat het moment om een grote puntmuts op te zetten en  een zwarte cape aan te trekken, want.... nu kun je (bijna) gaan toveren met je flitser.

Na de presentatie gaan we naar de Paleistuinen. Op slechts 3 minuten lopen is dit een prachtig decor om aan de slag te gaan en de theorie in praktijk te brengen. De Paleistuinen zijn geopend tot zonsondergang. Dat betekent dat we dus ook gaan fotograferen tijdens het Gouden uur!

Wat heb je nodig?

Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré. Een externe reportageflitser is natuurlijk wel noodzakelijk, want het kleine pop-up flitsertje die mogelijk op je camera zit, gaan we niet gebruiken. Wil je een flitser lenen? Dat kan ook. Wist je dat je een externe reportageflitser al voor rond de 60 euro aanschaft?  Merken als Nissin, Godox of Metz zijn prima! Daarnaast is enige basiskennis over het gebruik van sluitertijd, diafragma en iso (de belichtingsdriehoek) wel prettig, maar niet noo0dzakelijk. Voor de rest gaan we werken met kleurenfilters, ND filters, paraplu's, softboxen en reflectieschermen. Het wordt dus een klein feestje buiten. Al het materiaal is aanwezig, dus koop nog niets!

Locatie

Plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. (zie locatie)

Kies je voor een middagsessie, dan starten we om 14.00 uur.

Kies je voor een avondsessie, dan starten we om 19.00 uur.

Prijs en info

De cursus kost €49,-  en duurt ca. 2,5 - 3 uur.

De cursus gaat door bij een minimum van twee deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is (zolang de maatregelen gelden m.b.t. de corona-richtlijnen) vier personen.  Zo is er wel  voldoende ruimte voor individuele aandacht.  Na de workshop heb je alle kennis om voortaan je flitser creatief in te zetten.