• Verbinding door verbeelding
  • Blijf je ontwikkelen als fotograaf
  • Haal alles uit je camera
Home » Flitsfotografie in 1 dag

Cursus Flitsfotografie in 1 dag

Na deze cursus is je flitser je beste vriend!

Heel veel beginnende en zelfs gevorderde fotografen hebben een haat-liefdeverhouding met hun flitser. Een flitser verpest de sfeer, veroorzaakt rode ogen en lelijke lichtvlekken. (om maar een paar argumenten te noemen). Ik heb zelf ook geworsteld met mijn reportageflitser. Wat kan je er mee, wat moet je er mee en wanneer zet je hem nu precies in? 
Op dit moment ga ik de deur niet meer uit zonder mijn flitser(s). Ik kan eenvoudig niet meer zonder. Mijn flitser is mijn beste vriend geworden.

Heb je net een flitser gekocht en kom je niet verder dan steeds maar weer foto’s te maken in de automatische stand? Of heb je een flitser die alleen manueel te bedienen is? Zou je je flitser wat creatiever in willen zetten? Zou je de baas willen worden over je flitser en hem optimaal willen gebruiken? Ok, zoek niet verder want dan is deze workshop beslist iets voor jou! In deze cursus leer je je flitser kennen. We gaan aan de slag met diverse oefeningen om alle geheimen van jouw flitser te ontrafelen. In mijn foto-atelier is het mogelijk om de ruimte volledig te verduisteren, waardoor we in staat zijn geweldige resultaten te boeken. Na afloop ontvangt je bovendien uitgebreide informatie in de vorm van filmpjes, hand-outs en documenten op een usb-stick. Zodoende kun je alles thuis nog een keer nazien.

Wat heb je nodig?

Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré. Een externe reportageflitser is natuurlijk wel noodzakelijk, want het kleine pop-up flitsertje die mogelijk op je camera zit, gaan we niet gebruiken. Wil je een flitser lenen? Dat kan ook. Wist je dat je een externe reportageflitser al voor rond de 60 euro aanschaft?  Merken als Nissin, Godox of Metz zijn prima! Daarnaast is enige basiskennis over het gebruik van sluitertijd, diafragma en iso (de belichtingsdriehoek) wel prettig. We gaan ook draadloos flitsen. Dat betekent dat we gaan werken met statieven en triggers. Natuurlijk stel ik deze beschikbaar tijdens de cursus.

Locatie

Plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. (zie locatie)

Prijs en info

De cursus start om 9.30 uur. (Inloop vanaf 9.15 uur.) en rond 16.00 uur ronden we de cursus af. Bij deze cursus is een lunch inbegrepen.  De cursus gaat door bij een minimum van vier deelnemers. Zo is er wel  voldoende ruimte voor individuele aandacht.  Na de cursus heb je alle kennis om voortaan je flitser altijd en overal te kunnen gebruiken. Zowel op je camera als van de camera. Natuurlijk krijg je een goede theoretische onderbouwing, maar we gaan vooral veel oefenen!

Wil je nog nadere informatie, schroom niet om mij te bellen of te mailen.


REACTIE VAN ENKELE DEELNEMERS:

 

Mieke Bergkamp

"Fotograferen doe je met je hart en je verbeelding, flitsen doe je met...... ehhh, techniek, instellingen, berekeningen??? :-O
Een dag flitsen met Marcel laat zien dat je verbeelding de motor is wanneer je flitst. Een workshop die didactisch goed in elkaar zit, je gul voorziet van inspirerende voorbeelden en elke flitsdummy (zoals ik) aan het eind van de dag vol vertrouwen en praktische handvatten op pad stuurt. O ja, en dan is het ook nog heel relaxed en gezellig. Hoe dat kan? Ga het zelf maar ervaren, je krijgt er geen spijt van!"

Zomaar een creatieve flitsfoto, gemaakt tijdens de workshop