• Verbinding door verbeelding
 • Blijf je ontwikkelen als fotograaf
 • Haal alles uit je camera
Home » Fotobewerking LR en PS

Geef je foto's een boost

Je foto's nabewerken... de een vindt het maar gedoe en de ander zweert er bij. Naar mijn mening bepaalt de foto die je direct met je camera maakt voor 75% het eindresultaat. De overige 25% doe je in de nabewerking. Maak niet de denkfout dat nabewerking van foto's alleen in het digitale tijdperk is ontstaan. Vroeger in de doka werden technieken als doordrukken en tegenhouden veelvuldig toegepast. Maar toegegeven...het is er allemaal wel een stuk gemakkelijker op geworden.  

In deze workshop maak je kennis met de twee meest populaire bewerkingsprogramma's, nl.  Adobe Photoshop en Adobe Lightroom Classic CC.

Voor wie:

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die geen of nauwelijks kennis heeft van Photoshop of Lightroom, maar wel nieuwsgierig is in de mogelijkheden. Je krijgt inzicht wat je met deze programma's kunt doen om meer uit je foto's te halen. Ik laat je mijn workflow zien en welke presets en brushes ik gebruik om mijn foto's na te bewerken. Daarnaast laat ik ook zien hoe je portretten kan retoucheren en hoe je saaie luchten van landschappen kan vervangen. Om mee te doen is voorkennis niet noodzakelijk maar enige basiskennis is een pré.

Heb je een laptop met Lightroom en PS, dan is het mogelijk om direct e.e.a. uit te proberen, maar om mee te doen is het niet noodzakelijk om een laptop mee te nemen. Ook is het niet nodig om (al) een fotobewerkingsprogramma te hebben. Je kunt met deze workshop juist gaan ontdekken of  het de investering waard is om je te bekwamen in het nabewerken van je foto's.  

Wat gaan we zeker doen?

Ik laat je de belangrijkste functies zien van Photoshop CC en Lightroom die je nodig hebt voor het bewerken van je foto's.
 • Je krijgt een aantal basisinstellingen die je kan gebruiken om in no-time je foto's te verbeteren.
 • Je leert hoe je specifieke delen van een foto moet aanpassen en bewerken
 • Ik laat je zien hoe je foto's kan retoucheren.
 • Ik laat je een aantal must-have presets en plug-ins zien
 • We gaan aan de slag met digital blending. Dat klinkt heel duur, maar is ontzettend leuk om te doen!
 • En ik laat je mijn workflow zien. Welke stappen bewandel ik om mijn foto's na te bewerken?

N.B. Heb je een foto die je graag als voorbeeld zou willen gebruiken tijdens deze workshop? Stuur hem op!

  Inschrijven

  Zorg dat je erbij bent. De workshops gaan door bij een minimum van 3 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is (zolang de maatregelen gelden mbt de corona-richtlijnen) ook slechts drie personen.  Zo is er wel  voldoende ruimte voor individuele aandacht. Alle inschrijvers ontvangen van mij na afloop een link om gratis 120 presets te downloaden die je kan gebruiken in Lightroom.

  Locatie, prijs en info

  De workshop kost € 59,-  Plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Inloop is vanaf  19.45 uur. We starten om 20.00 uur en rond 22.00 uur houden we er mee op.
  Kies je voor de middagworkshop? Dan starten we om 14.00 uur en rond 16.00 houden we er mee op.

  Privé?

  Deze workshop is ook  privé te boeken.  Een privésessie kost €120,- en is zowel overdag als 's avonds te boeken. Stuur mij in dat geval een mail en ik neem contact op.