• Verbinding door verbeelding
 • Blijf je ontwikkelen als fotograaf
 • Haal alles uit je camera
Home » Het aanbod » Fotobewerking Luminar 4 en AI

Geef je foto's een boost

Je foto's nabewerken... de een vindt het maar gedoe en de ander zweert er bij. Naar mijn mening bepaalt de foto die je direct met je camera maakt voor 75% het eindresultaat. De overige 25% doe je in de nabewerking. Maak niet de denkfout dat nabewerking van foto's alleen in het digitale tijdperk is ontstaan. Vroeger in de doka werden technieken als doordrukken en tegenhouden veelvuldig toegepast. Maar toegegeven...het is er allemaal wel een stuk gemakkelijker op geworden.  

In deze workshop maak je kennis met een zeer betaalbaar programma: Luminar 4.  Maar half december 2020 is ook Luminar AI uitgekomen. Ook daar wordt deze lezing ruim aandacht aan geschonken.  Voor die mensen die Lightroom en Photoshop een beetje spannend vinden, is dit wellicht het programma om je foto's op eenvoudige wijze professioneel te bewerken.  Heb je als LR  of PS? Dan is Luminar absoluut een geweldige aanvulling. De software is echt iedere bit en byte waard. Het programma kost namelijk eenmalig ca. 80 euro. (Er is zo nu en dan zelfs een deal waardoor het nog iets goedkoper is). Vergeleken met het abonnement van  12 euro per maand voor het pakket van Adobe is dit natuurlijk erg aantrekkelijk.

Voor wie?

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die hun waardevolle foto's extra energie willen geven. Mensen die het leuk vinden om foto's na te bewerken en er alles uit te halen. Subtiel, creatief of volkomen over the top.  Alles kan met dit programma.  Ik laat je zien hoe je portretten kan retoucheren en hoe je saaie luchten van landschappen kan vervangen.  Hoe je oude foto's weer nieuwe leven in kan blazen en hoe je straks door familie en vrienden wordt bewonderd om het geweldige resultaat. Om mee te doen is voorkennis niet noodzakelijk.  Je kan ook gewoon mee doen met je laptop. Het is namelijk mogelijk om een 14 daagse proefversie te downloaden. Maar je mag ook gewoon kijken en luisteren om zo alles in je op te nemen. In een ruim twee uur durende sessie laat ik zien wat je er mee kan.  Maar een waarschuwing voor af... Grote kans dat je na deze lezing dit programma ABSOLUUT gaat aanschaffen.

Wat gaan we zeker doen?

Ik laat je de belangrijkste functies zien van Luminar 4 en Luminar AI
 • Je krijgt een aantal basisinstellingen die je kan gebruiken om in no-time je foto's te verbeteren.
 • Ik laat je een eenvoudige manier zien hoe je foto's ordent en categoriseert.
 • Je leert hoe je specifieke delen van een foto moet aanpassen en bewerken
 • Ik laat je zien hoe je foto's kan retoucheren.
 • De werking van sjablonen
 • Ik laat je een aantal must-have presets en plug-ins zien
 • We gaan aan de slag met digital blending. Dat klinkt heel duur, maar is ontzettend leuk om te doen!
 • En ik laat je mijn workflow zien. Welke stappen bewandel ik om mijn foto's na te bewerken?

 

N.B. Heb je een foto die je graag als voorbeeld zou willen gebruiken tijdens deze workshop? Stuur hem op!

 

  Inschrijven

  Zorg dat je erbij bent. De workshops/ lezing  gaat door bij een minimum van 3 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is (zolang de maatregelen gelden mbt de corona-richtlijnen) ook slechts drie personen.  Zo is er wel  voldoende ruimte voor individuele aandacht.

  Locatie, prijs en info

  De workshop / lezing kost € 39,-. Plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Inloop is vanaf  19.45 uur. We starten om 20.00 uur en rond 22.00 uur houden we er mee op.
  Kies je voor de middagworkshop? Dan starten we om 14.00 uur en rond 16.00 houden we er mee op.