Workshop Smartphonefotografie + wandeling Den Haag

Wie heeft er op dit moment geen smartphone? en wie heeft er nog nooit een foto mee gemaakt? Het antwoord laat zich raden. Maar wist je dat je met je camera in je smartphone veel meer kan doen dan alleen maar simpele kiekjes? Mooie foto’s maken met een smartphone zit 'm niet alleen in de techniek. Het gaat er ook om hoe je het onderwerp in beeld zet en er echt iets boeiends van maakt. Het geheim zit 'm dus in de compositie.

In deze workshop smartphone fotografie leer je hoe je gewone kiekjes kunt omvormen tot sprekende foto’s. Deze workshop smartphone fotografie is voor iedereen geschikt die graag mooiere foto’s met zijn of haar smartphone wil maken.  Je hebt dus geen enkele kennis en fotografie ervaring nodig. Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is dus een smartphone die op iOS of Android werkt.

Het programma

Na een presentatie waarin je uitleg krijgt hoe je je camera in je telefoon optimaal kan benutten, gaan we op stap om de theorie direct in praktijk te brengen! Den Haag is zo fotogeniek, maar hoe krijg je al die hotspots goed op de foto?  Gewoon met je smartphone natuurlijk!  Wandel onder begeleiding van een professioneel fotograaf mee naar de beste fotospots in het centrum. Je ontvangt aanwijzingen hoe je deze het beste kan fotograferen. Je krijgt ook onderweg nog de nodige tips en trucs hoe je met je I-phone of Androidtoestel fantastische foto's kan maken. Zo beleef je  niet alleen de hoogtepunten van wat Den Haag te bieden heeft, maar je leert ook deze op een originele manier te fotograferen.  Het antwoord op de vraag: Wat is nu het beste standpunt? Hoe kan ik mij onderscheiden? Hoe vertel ik een verhaal met mijn foto’s? En hoe krijg je de “wow”-factor?

We beginnen om 14.00 uur in de fotostudio aan het Piet Heinplein 50 te Den Haag. Gelegen in het hartje van het Zeeheldenkwartier, is dit een mooie start. We maken kort kennis met elkaar en starten met een presentatie over smartphonefotografie. Waar moet je op letten, hoe leer je anders te kijken, etc. Je ontvangt na de presentatie bovendien een uitgebreide informatie-set over Smartphone-fotografie. Een minicursus die je voortaan kan gebruiken om veel betere en mooiere foto's te maken met je mobiele telefoon. Rond 17.00 uur zijn we weer terug. 

Tijdens de wandeling is er ruimte voor persoonlijk begeleiding, want de groep is nooit groter dan 8 personen.

Wat kost het?

Deze workshop smartphone fotografie + wandeling kost €39,- per persoon en duurt ca. drie uur in totaal.

Het is ook mogelijk deze workshop zakelijk te boeken op een andere datum, bijvoorbeeld als teambuildingsactiviteit