• Verbinding door verbeelding
  • Blijf je ontwikkelen als fotograaf
  • Haal alles uit je camera
Home » Het aanbod » Lezing Straatfotografie

Lezing Straatfotografie

"Straatfotografie is net als vissen, soms vang je een grote vis, soms wat kleintjes of soms willen ze helemaal niet bijten...

Als je een beginner bent in straatfotografie, of je zou je graag verder willen ontwikkelen in deze boeiende tak van fotografie, dan is deze workshop echt iets voor jou!  De workshop is een goed uitgangspunt om straks zelf aan de slag te gaan met een van de leukste onderdelen in de fotografie.

Overlap

Straatfotografie gaat over het documenteren van het dagelijks leven in de samenleving. Persoonlijk denk ik niet dat straatfotografie alleen op straat moet worden gemaakt. Je kunt ook foto's maken op het strand, op het station, in het winkelcentrum, in het park, in de bus of metro, in de supermarkt of op andere openbare plaatsen. Het begrip Straatfotografie heeft natuurlijk een overlap met andere fotodisciplines. Maak je een portret op straat dan kan dat ook onder de noemer portretfotografie vallen. Leg je een gebeurtenis vast, dan valt dat wellicht onder documentaire fotografie. En toch leer je in deze workshop wat Straatfotografie nu zo specifiek (en populair maakt). Dus maak je geen zorgen over wat "straatfotografie" wel en niet is. Het belangrijkste is dat je na deze workshop  weet hoe je krachtige, meeslepende en emotionele beelden kan maken. Je leert beter kijken en observeren. En dat is waar het in de fotografie natuurlijk vooral om draait.

Voor wie?

Iedereen die meer wilt weten over straatfotografie en open staat om gebeurtenissen om je heen op een originele en creatieve wijze vast te leggen. Waar moet je beginnen bij straatfotografie? Welke camera moet je gebruiken, welke instellingen? Waar moet je op letten? Hoe moet je vreemden benaderen? Mag je iedereen zomaar fotograferen?  En vooral... hoe kun je je angst om op straat te fotograferen overwinnen?  De antwoorden krijg je in deze workshop.

Locatie

Plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met het openbaar vervoer te bereiken. De middagworkshop start om 14.00 uur en duurt ongeveer toto 16.00 uur. Kies je voor de avondworkshop, dan starten we om 20.00 uur. Om 22.00 uur houden we er mee op!

Prijs en info

De workshop kost € 25,-.  Dit is inclusief koffie / thee. Na afloop ontvang je ook een link om extra informatie te downloaden, waaronder een hand-out en een e-books. De workshops gaan door bij een minimum van 3 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is (zolang de maatregelen gelden mbt de corona-richtlijnen) ook slechts drie personen.  Wil je nog nadere informatie, schroom niet om mij te bellen of te mailen.