Home » Vogezen september 2022

Fotoreis Franse Vogezen

Na het succes van de fotoreizen in 2020 en 2021, staat ook in 2022 weer een aantal fotoreizen op de planning. In de afgelopen 10 jaar heb ik hier meerdere workshops georganiseerd. 
De fotoreis   van 8 -12 september is uitverkocht, maar je hebt nog een kans! Van 15 tot 19 september staat er nog een reis gepland en daarvoor is nog plek. Reageer snel, want er is beperkt plek! 
 
Je verblijft in het dorpje Grandrupt-de-Bains.  In de buurt van Epinal is dit een gemeente in het Franse departement Vosges in de regio Grand Est. Verwacht geen flatgebouwen en wolkenkrabbers, want dit dorpje telt maar liefst 85 inwoners!

Fotograferen, genieten , beleven, leren en ervaren

Eindbestemming is de authentieke boerderij  ‘Entre les Sources’.  (Tussen de bronnen) Gastheer en gastvrouw Michel en Miranda ontvangen jullie persoonlijk om je te overtuigen van de aangename en gemoedelijke sfeer in Grandrupt de Bains. Je verblijft in een van de ruime kamers in de boerderij. Voor de stoere kampeerder is het zelfs mogelijk gebruik te maken van de kleine aangrenzende camping.  Het prachtige landschap van de Vogezen zal je  beslist bekoren. Grandrupt ligt exact 580 km vanaf Utrecht. Je kan via Brussel, Reims, Troyes reizen of via Luxemburg, Metz, Nancy. Bij Epinal verlaat je de snelweg en dan is het nog maar 25 minuten naar de eindbestemming.

Verblijf in een luxe accommodatie

Afhankelijk van de samenstelling van de groep en specifieke wensen, worden de deelnemers ingedeeld in een van de vele ruimten. Ontbijt en diner doen we gezamenlijk in een grote ruimte of lekker buiten indien het weer het toelaat. De tuin en ruimte om de boerderij is enorm en daar gaan we natuurlijk ook gebruik van maken. Er is zelfs een aparte cursusruimte, geschikt voor o.a.  de fotobespreking! Wil je meer weten over de locatie en accommodatie, kijk dan hier: https://www.tussendebronnen.nl/

Uitstekende verzorging

Een beetje fotograaf houdt van lekker eten en drinken. Dat betekent dat we starten met een goed ontbijt en eindigen met een lekker uitgebreid diner. Alles is compleet verzorgd zodat jij je alleen bezig hoeft te houden met fotograferen. Het is er Michel en Miranda alles aangelegen om voor een heerlijk verblijf te zorgen. Afhankelijk van het programma lunchen we “thuis” of onderweg. In het laatste geval stellen we je natuurlijk in staat om een lunchpakket mee te nemen. Door de dag heen is er koffie en thee en ’s avonds bij het diner is er een lekker glas wijn of een ander drankje naar keuze. Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. De extra drankjes worden later afgerekend.

Een uitdagende fotocursus

Tijdens ons verblijf bezoeken we tal van interessante fotospots. Na het ontbijt (de planning is om rond 08.30 aan te tafel te gaan) start het programma. We beginnen om 09.30 met een briefing of korte theorieles en gaan daarna op stap. Of je nu beginner of gevorderd bent, de Vogezen biedt zoveel moois dat iedere fotograaf aan zijn of haar trekken komt. We gaan naar prachtige locaties om daar, aan de hand van uitdagende opdrachten, te fotograferen. De groep bestaat uit maximaal 7 deelnemers. Zodoende is er genoeg tijd voor individuele aandacht. Iedere dag ontvangen de deelnemers nieuwe opdrachten aangevuld met een stukje theoretische kennis. De inmiddels traditionele fotobespreking aan het eind van de dag, houden we er natuurlijk in! 
Het aanbod is zeer gevarieerd, dus van verveling is geen sprake! We gaan onder meer werken met lange sluitertijden, flitsers, filters, etc. Maar er is ook tijd om je eigen creativiteit in te zetten. We bezoeken bijzondere plekken en maken kennis met een aantal disciplines uit de fotografie. Aan het eind van de middag vindt de fotobespreking plaats. Je levert per dag een aantal foto’s in die vervolgens plenair worden besproken. Daar leer je pas van. Je ontvangt bovendien diverse tips en trucs om je foto's in Lightroom en PS te verbeteren.
Om 19.00 uur gaan we aan tafel voor het diner. Tijdens 1 avond staat er nog een spannende avondworkshop op het programma! Voor de rest geef ik natuurlijk nog niet te veel weg…

Het globale programma:

 
Dag 1 Donderdag
• Aankomst  en inchecken vanaf 15.30 uur
• Welkomstdrankje
• 19.00 diner
• 20.30 Kennismaking, programma 
 
Dag 2 Vrijdag
  • Ontbijt
  • Fototocht door de streek
  • Presentatie / film
  • Bezoek aan een hele bijzondere ruïne
  • Fotobespreking
  • Diner
 
 Dag 3 Zaterdag
• Ontbijt
• Bezoek aan een prachtig authentiek dorpje (straatfotografie)
• Lunch
• Bezoek aan een waterval of druïdenvallei
• Fotobespreking
• Diner
• Avondworkshop lange sluitertijden
 
Dag 4 Zondag
• Workshop 
• lunch
• Bezoek aan een geweldige urbexlocatie met flitsworkshop
• Diner
• Grande Finale-avond met hapjes en drankjes
 
Dag 5    Maandag
• Ontbijtbuffet
• Uitchecken
• Retour huis
 
Natuurlijk is het programma om te gooien indien het weer niet meewerkt. Maar in grote lijnen is dit de basis. Het is uiteraard mogelijk om je verblijf te verlengen. Wie weet knoop je er nog een paar dagen aan vast. Kies je voor verlenging, dan is dit in overleg met de eigenaren van Entre les Sources.

 

De kosten

De fotoreis kost €499,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer. Kies je voor een 1-persoonskamer, dan betaal je €50,- extra. Het verblijf is inclusief verblijf, bedlinnen, schoonmaakkosten, de fotocursus, excursies, materialen, maaltijden en entreegelden. Drankjes die niet bij de maaltijden worden geserveerd zijn voor eigen kosten. Het is ook mogelijk om met je partner in te schrijven. Er is als niet-fotograaf ook voldoende te beleven in de buurt. Doe je als partner niet mee met de fotocursus, dan betaal je tijdens de duur van de fotocursus alleen het verblijf, te weten  €299,-- (logies en maaltijden)

Na inschrijving betaal je 50 procent van de reis aan. Ca. 1 maand voor aanvang, ontvang je een factuur voor de overige 50 procent. Kosteloos annuleren kan tot twee maanden voor aanvangsdatum van de cursus. Het spreekt dan ook voor zich dat een reis- en annuleringsverzekering wordt aanbevolen.

Wil je meer weten over deze fotoreis? Laat het me weten.


 

Marijke marijkevanoverbeek@hotmail.com

 

Gelukkig kon de Fotoreis naar de Franse Vogezen ondanks corona van 10-14 september doorgaan en daar heeft niemand spijt van gehad! Enorm genoten van het samen fotograferen met een leuke groep fotografen, van de heerlijke uitgestrektheid in de omgeving, en van de locatie waar alles gedaan werd om het ons naar de zin te maken . Last but not least was daar het enthousiasme van Marcel, die iedere dag een heel programma voor ons had voorbereid. Veel soorten fotografie kwamen aan bod, waarbij we 's morgens eerst uitleg kregen en daarna samen op pad gingen om het in de praktijk uit te gaan voeren. Zowel de minder gevorderde als de wat meer ervaren fotograaf kon zich helemaal uitleven en Marcel gaf ieder de ondersteuning daar waar dat gewenst was. Ook was er aan het eind van de middag de bespreking van een aantal van de gemaakte foto's. Alles bij elkaar waren het een paar top-dagen waar ik met heel veel plezier op terugkijk!

 

Jan janlancee@icloud.com

 

De fotoreis naar de Vogezen was geweldig. Leuke locatie, de gastheer en gastvrouw waren top. Onder leiding van Marcel leuke opdrachten gedaan, veel gezien en nog meer foto's gemaakt. Erg leuk om 's-avond, met een wijntje erbij, op het terras, de foto's van je mede cursisten te bekijken. Deze trip is een echte aanrader! Marcel bedankt voor al je inzet.