• Verbinding door verbeelding
  • Blijf je ontwikkelen als fotograaf
  • Haal alles uit je camera
Home » Het aanbod » Workshop Smartphonefotografie

Workshop Smartphone - fotografie + wandeling Den Haag

Hip hot & happening

Grappig genoeg gaat smartphone fotografie nauwelijks over de smartphone zelf. Het gaat om de camera in je telefoon. Want deze camera heeft veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou verwachten. En dat is precies de kracht van het ding. De drempel is laag en iedereen kan ermee overweg. Maar mooiere foto’s maken met een smartphone zit 'm niet alleen in de techniek. Het gaat er ook om hoe je het onderwerp in beeld zet en er echt iets boeiends van maakt. Het geheim zit 'm dus in de compositie.

In deze workshop smartphone fotografie leer je hoe je gewone kiekjes kunt omvormen tot sprekende foto’s. Fotograferen is een vaardigheid die je, net als fietsen, alleen onder de knie krijgt door flink te oefenen. Daarom is de workshop vooral een praktijksessie. Aan de hand van gerichte oefeningen en persoonlijke feedback leren we je de aandachtspunten stap voor stap toe te passen. Zo leer je in een paar uur mooiere foto’s maken met je smartphone.

Deze workshop smartphone fotografie is voor iedereen die graag mooiere foto’s met de smartphone wil maken. De workshop is geschikt voor alle leeftijden en is een beginnerscursus. Je hebt dus geen enkele kennis en fotografie ervaring nodig.

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een smartphone. De workshop smartphone fotografie is geschikt voor alle merken smartphones die op iOS en Android werken.

Het programma

Na een presentatie waarin je uitleg krijgt hoe je je camera in je telefoon optimaal kan benutten, gaan we op stap om de theorie direct in praktijk te brengen! Den Haag is zo fotogeniek, maar hoe krijg je al die hotspots goed op de foto?  Gewoon met je smartphone natuurlijk!  Wandel onder begeleiding van een professioneel fotograaf mee naar de beste fotospots in het centrum. Je ontvangt aanwijzingen hoe je deze het beste kan fotograferen. Je krijgt ook onderweg nog de nodige tips en trucs hoe je met je I-phone of Androidtoestel fantastische foto's kan maken. Zo beleef je  niet alleen de hoogtepunten van wat Den Haag te bieden heeft, maar je leert ook deze op een originele manier te fotograferen.  Het antwoord op de vraag: Wat is nu het beste standpunt? Hoe kan ik mij onderscheiden? Hoe vertel ik een verhaal met mijn foto’s? En hoe krijg je de “wow”-factor?

We beginnen om 14.00 uur in de fotostudio aan het Piet Heinplein 50 te Den Haag. Gelegen in het hartje van het Zeeheldenkwartier, is dit een mooie start. We maken kort kennis met elkaar en starten met een presentatie over smartphonefotografie. Waar moet je op letten, hoe leer je anders te kijken, etc. Je ontvangt na de presentatie bovendien een uitgebreide informatie-set over Smartphone-fotografie. Een minicursus die je voortaan kan gebruiken om veel betere en mooiere foto's te maken met je mobiele telefoon. Rond 17.00 uur zijn we weer terug. 

Tijdens de wandeling is er ruimte voor persoonlijk begeleiding, want de groep is nooit groter dan 10 personen.

Wat kost het?

Deze workshop smartphone fotografie + wandeling kost €40,- per persoon en duurt ca. drie uur. Reserveer nu je plek voor een van de aangegeven vaste data. Je ontvangt een bevestiging waarna de gegevens worden doorgestuurd naar Ga Den Haag. Fotoschool Den Haag en Ga Den Haag hebben een samenwerkingsverband. Deze workshop wordt onder de vlag van Ga Den Haag georganiseerd. Zodra de workshop de minimale bezetting heeft, ontvang je het definitieve bewijs van deelname, de factuur en nadere informatie.

Het is ook mogelijk deze workshop zakelijk te boeken op een andere datum, bijvoorbeeld als teambuildingsactiviteit. In dat geval neem je contact op met Ga Den Haag. Tel. 070 747 0102.  Daar vertellen ze je graag wat de  mogelijkheden zijn.