Cursus I-phone fotografie

Algemeen:

Een I-phone is een van de meest gebruikte gadgets om prachtige foto's mee te maken. Toegegeven, het heeft wat tijd gekost om overtuigd te raken, maar als je weet hoe je de I-phone kan inzetten als camera, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Een I-phone zal natuurlijk nooit een spiegelreflex of systeemcamera gaan vervangen, maar hij is gewoon niet meer te negeren. Voor straatfotografie is het misschien wel de beste tool en met de huidige features kun je dingen doen met een I-phone, waar een echte camera jaloers op zou worden.

Druk jij tijdens je vakantie alleen maar op de rode knop om foto's te maken, dan is deze cursus iets voor jou. In twee uur krijg je ontzettend veel tips en trucs hoe je je I-phone optimaal kan inzetten als camera. Wat een goede investering als je straks op vakantie gaat!

Help, ik heb een I-phone!

Je schaft een dure I-phone aan. Tegenwoordig zit er niet eens meer een fatsoenlijke handleiding bij. De camera-functie is nog wel te vinden, maar al die extra opties...dat wordt een beetje lastig. WAT ZONDE!!!  Want juist met een I-phone wordt fotograferen nog leuker. 

In deze cursus leer je om al die knopjes en schuifjes  te doorgronden. Wat zijn de juiste instellingen? Hoe gebruik je de HDR-modus? Hoe kan je fotograferen met lange sluitertijden? En wat doe je met de burstmode? Het komt allemaal voorbij!

We sluiten de I-phone aan op een groot scherm en gaan alle opties langs. Je krijgt uitleg hoe je eenvoudig de baas wordt over je I-phone en waarom je niet altijd de automatische stand moet gebruiken. Maar ook krijg je uitleg over een goede compositie (en dat staat niet in de handleiding!) Je hebt een hoop geld betaald voor een camera, dus haal er dan ook alles uit!

Verder zijn er tientallen apps en tools om je camera uit te breiden of om je foto's na te bewerken. Je krijgt tijdens de cursus te horen welke apps je wel en niet moet hebben.

Locatie

De plaats van handeling is het foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM, zodat de 1,5 meter afstand wordt nageleefd. De maximale groepsgrootte is voorlopig vier personen.

Prijs en info

Deze cursus is geschikt voor alle type I-phones. Van de meest eenvoudige tot de meest geavanceerde. Aan het eind van de cursus ontvang je ook nog een link om de nodige achtergrondinformatie te downloaden. Zo kun je thuis alles nog een keer rustig nalezen. De cursus kost 39,95 euro en duurt ca. 2 uur.  Er worden door het jaar heen meerdere data aangeboden. Overdag, 's avonds of in het weekend.