Nooit meer de deur uit zonder je flitser

 

Een flitser wordt vaak gebruikt in de fotografie om extra licht toe te voegen aan een scène. Maar heel veel fotografen laten hun flitser links liggen. NIET DOEN!! Er zijn heel veel redenen waarom fotografen een flitser juist zouden moeten gebruiken:

  1. Gebrek aan natuurlijk licht: Bij weinig omgevingslicht, zoals 's avonds of binnenshuis, kan een flitser worden gebruikt om voldoende belichting te bieden voor een goede foto.

  2. Schaduwen verminderen: Flitslicht kan scherpe schaduwen verminderen die worden veroorzaakt door het licht dat uit één richting komt, vooral bij fel zonlicht buiten.

  3. Portretfotografie: Bij portretfotografie kan een flitser worden gebruikt om het onderwerp beter te verlichten en om donkere gebieden, zoals oogkassen, te verlichten.

  4. Bevriezen van beweging: Een flitser kan helpen om beweging te bevriezen, wat handig is bij het fotograferen van snel bewegende onderwerpen.

  5. Vullicht: In sommige situaties, zoals bij fel zonlicht, kan een flitser worden gebruikt als invullicht om schaduwen op te vullen en meer details in het onderwerp te onthullen.

  6. Creatieve effecten: Fotografen kunnen flitsers ook gebruiken om creatieve effecten te bereiken, zoals het bevriezen van waterdruppels, het creëren van silhouetten of het toevoegen van catchlights in de ogen van het onderwerp.

Het gebruik van een flitser hangt af van de specifieke omstandigheden en het gewenste resultaat van de fotograaf. Het is belangrijk om de flitser op een juiste manier te gebruiken om natuurlijke resultaten te bereiken en overbelichting te voorkomen. Wil je echt leren flitsen? Boek dan een cursus. Er zijn er meerdere!

Nooit meer de deur uit zonder je flitser!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.