Reactie plaatsen

Reacties

Jacobien
13 uur geleden

Heel goede workshop straatfotografie gedaan! Fijne theoretische ochtend en na een geweldige lunch een heerlijke middag op pad. Echt topdag gehad!!

Oscar
14 uur geleden

Super leuke en leerzame dag. Door de tips en trucs van Marcel en de info die hij liet zien, ben ik straatfotografie nog leuker gaan vinden.

Beatriz
2 dagen geleden

Voor een opdracht van mijn grimeeropleiding zocht ik een goede fotograaf. Die heb ik zeker gevonden! Dank Marcel. De communicatie was top, het was gezellig en ik ben ontzettend blij alle foto's!

Els
4 dagen geleden

Wat een feestje was mijn privécursus. Ik had al wat basiskennis maar in deze 4 lessen heeft Marcel mij met heel veel enthousiasme nog ontzettend veel geleerd. Op een leuke informatieve maar begrijpelijke manier is de theorie gebracht en met praktijkopdrachten mocht ik dan met deze theorie aan de slag gaan. Ik ben absoluut nog niet uitgeleerd en ga zeker nog meer cursussen volgen bij deze gezellige en kundige docent. DANK!!!!!

Cok en Welmoed
5 dagen geleden

Marcel is een leuke en toffe gast. Kan heel goed uitleggen en weet zijn kennis en kunde enthousiast over te dragen. Dit werkt enorm aanstekelijk en motiverend.

Veel geleerd in de basiscursus en het smaakt alleen maar naar meer.

Jaco Huisman
5 dagen geleden

Wat een leuke en leerzame basiscursus fotografie hebben ik gedaan. Ik wist wel iets, maar was zo goed als onervaren toen ik begon. Na 4 avonden kon ik het verband leggen tussen alle belangrijke dingen van de fotografie en keek ik op een andere manier naar beelden en foto's. Meer dan de moeite waard geweest. Dank je wel.

Saskia
16 dagen geleden

Leuke cursus portretfotografie bij Marcel gedaan. Veel inspiratie opgedaan en geoefend in de studio.

Astrid
21 dagen geleden

Een hele leuke leerzame dag over het gebruik van de Flitser
Het is een dag met heel veel informatie maar er je begrijpt er na de filmpjes ook veel meer van
De lunch was ook heel erg lekker en verassend
Dus zeker een aanrader als je meer te weten wil komen over de mogelijkheden van de Flitser

Ed Schipper
23 dagen geleden

Een ontzettend leerzame dag gehad over het gebruik van de flitser en de mogelijkheden. Echt verbazingwekkend wat je met een flitser kunt. De uitleg door Marcel met ondersteunend beeldmateriaal zorgden ervoor dat ik aan het eind van de dag met heel veel informatie naar huis ging. Zoals aan het begin van de dag door Marcel aangegeven ga je na de cursus nooit meer zonder flitser op pad.
Heel veel dank voor deze praktische en leerzame dag.
Oh ja zelfs de lunch is een verrassing op zich.

Marc
2 maanden geleden

Veel geleerd in 2 dagen, out of the comfort zone tijdens de straat fotografie, wat denk ik ook echt nodig was voor mij. Onder goede begeleiding mijn eerste ervaringen opgedaan met de flitser. En al meteen leuke foto's gemaakt.

Tania
2 maanden geleden

Photo-weekend exceeded my expectations! I enjoyed the course a lot even with my basic Dutch language skills. The time flew both at the presentation part, out&about and practical one. I learned a lot from other people in the group, too. Marcel and Karin are very hospitable and they took care of all the bits and pieces and the lunch as well! Top!

Rico Andriesse
2 maanden geleden

Superleuk en leerzaam fotoweekend gehad met een leuke kleine groep, veel interactie, een tocht dwars door de stad en heel gerichte info waar je zelf weer verder mee kunt. En niet te vergeteren uitstekend catering!

Tosca
3 maanden geleden

Veel geleerd tijdens de workshop flitsen. Vooral heel fijn om na afloop uitgebreide set aan informatie te ontvangen. Er wordt zoveel verteld op de dag zelf, dat ik dat niet in 1 keer kan onthouden. Dus echt top om alles na te kunnen lezen en vooral heel veel te gaan oefenen.

Ron Petterson
3 maanden geleden

Vrijdag de Workshop gebruik van de flitser gevolgd
Werkelijk een top dag, de theorie en praktijk van de oefenstof is perfect op elkaar afgestemd veel geleerd ga mijn flitser niet meer thuis laten als ik ga fotograferen resultaat is geweldig (deze workshop echt een aanrader)

Danny
3 maanden geleden

Wat een leerzame dag was het. Marcel heeft een makkelijke manier van uitleggen en veel kennis. Hij wist gelijk een open en gezellige sfeer te creëren. Marcel nam alle tijd om je vragen te beantwoorden. Goeie locatie en heerlijke lunch. Absolute aanrader.

Maaike Van Schothorst
3 maanden geleden

Wat een super mooie dag was het. Alles geleerd over flitsen. Toen ik aankwam zat de flitser nog nieuw in de verpakking. Nu kan ik flitsen! Super duidelijke uitleg. Heerlijke lunch!! Echt een aanrader

Hilmar Kampstra
3 maanden geleden

Basis compleet was 4 avonden gezellig en intensief over allerlei aspecten van fotografie leren. Leuke theorie, opdrachten, voorbeelden, uitleg, filmpjes, bewerking en een onverwacht leuk einde met studio belichting waar we zelf prachtig belichte portretten konden maken! En ook: ik heb nu het idee dat ik met elke camera precies kan doen wat ik wil, ongeacht het merk of het model, iets wat ik vooraf niet voor mogelijk had gehouden. Ga zeker nog een keer terug voor verdere uitbouwing van deze super leuke hobby!

Peter Wieser
3 maanden geleden

Ik heb een leuke en leerzame dag gehad! Goede uitleg en balans praktijk/ theorie was goed verzorgd. Door deze dag gebruik ik mijn flitser meer bewust en snap de flitsinstellingen ook beter. Dag die voor herhaling vatbaar is😊Gr. Peter Wieser.

Hedi
3 maanden geleden

Super leuke, interessante en leerzame beginners cursus fotografie gedaan bij Marcel. Een zeer gepassioneerde leraar met liefde voor het vak die aanstekelijk werkt. Wij komen zeker terug voor een vervolg cursus!!

Janna
3 maanden geleden

Door Marcel begrijp ik veel beter hoe mijn camera werkt, wat ik er mee kan en hoe ik mooie foto's kan maken. Hij heeft mij nog enthousiaster gemaakt voor fotografie! Bedankt Marcel!

Jos
4 maanden geleden

Gisteren een heel leerzame en leuke workshop portretfotografie gedaan. Heel veel geleerd en mooie resultaten. Mooie combinatie van theorie en praktijk!

Astrid Schildknegt
4 maanden geleden

Gisteren een hele leuke workshop gevolgd Creatief met water
Heel erg veel geleerd
Marcel is zeer behulpzaam en legt alles goed uit , neemt ook voor iedereen de tijd
Op naar de volgende workshop

Inge van der Zwan-Dijkman
4 maanden geleden

Weer een hele nieuwe kijk op zwart/wit fotografie na de workshop van Marcel. Ik ga gauw weer verder met foto's omzetten naar zwart/wit :-)!

Matthijs Janssen
5 maanden geleden

Nooit gedacht dat ik in twee lessen mijn coplexe systeemcamera zou leren kennen. Maar het is Marcel van fotoschool Den Haag wel gelukt.

Henk van Beek
5 maanden geleden

Geweldige uitgebreide cursus. Echtveen aanrader! Voortaan ga ik meer mijn flitser genruiken👍👍

Maarten
5 maanden geleden

Gisteren de flitscursus gevolgd. Echt enorme aanrader voor iedereen die serieus met z'n flitser aan de slag wil gaan. Bij fotocursussen die ik eerder ooit elders heb gevolgd heb ik ook wel de nodige uitleg gehad maar Marcel geeft echt enorm veel uitleg hoe flitsen precies werkt en wat je er mee kan inclusief heel veel praktische tips. Ik vond de cursus enorm geslaagd. Aanrader dus...

Edwin
5 maanden geleden

Gisteren 15 december bij Marcel de flitscursus gedaan, Marcel legt het allemaal prima uit met veel beeld materiaal erbij, het is dus goed te volgen ondanks dat ik erg slechthorende ben en mijn 2 schrijftolken deden het ook geweldig.
Eens op zoek naar wat anders bij Marcel.
Fijne Dagen

Marten
5 maanden geleden

Basiscursus fotografie gevolgd nadat mijn systeemcamera zo'n 5 jaar heeft liggen verstoffen. Nu eindelijk mijn camera echt leren gebruiken.
Marcel is een goede en zeer enthousiaste leermeester.
5 sterren review! *****
Eenieder die wat wil leren over fotografie zou ik zeker aanbevelen een cursus bij Marcel te nemen!

Frédérique
5 maanden geleden

Wat was dit een goeie stap om te nemen. In 4 weken zo ontzettend veel geleerd, dat ik nu eindelijk blij ben met de foto’s die ik maak. Het enthousiasme van Marcel werkt aanstekelijk en ik kan niet wachten om nog meer mooie plaatjes te schieten. Een bijkomend voordeel is dat het niet alleen heel leerzaam is, maar ook erg gezellig. Jammer dat de 4 weken zo snel zijn omgevlogen. Wie weet tot een volgende cursus.

Oscar
5 maanden geleden

4 leuke en leerzame sessies gehad. Marcel laat zien wat fotografie (met je ) kan doen. Hij geeft enthousiast les met veel tips aan de hand van veel fotomateriaal info. Opnieuw heeft hij me enthousiast gemaakt met name voor portret- en straatfotografie.

yolanda
5 maanden geleden

Heb de creatieve fotografie-workshop cadeau gegeven aan een vriendin en zij is nu ook helemaal enthousiast geworden over fotografie. Missie geslaagd. We hebben ons heerlijk vermaakt, de dag is voorbij gevlógen, Er was van alles aanwezig om uit te proberen. En de lunch was heerlijk en gezellig. Dank je wel Marcel.

Yvonne
6 maanden geleden

Ik heb de basis cursus gevolgd. Ongelooflijk wat je al in korte tijd kunt leren. Marcel is geweldig, hij doet er alles aan om jou als cursist de vaardigheden bij te brengen. Ik hoop in de toekomst nog een vervolgcursus of workshop te volgen.

Janet
6 maanden geleden

Erg blij met de locatie van de flitscursus, in Zeist. Goed moment om oude kennis nieuw leven in te blazen. Marcel was aangenaam als docent, rustige uitleg en herhalen waar nodig. Iedereen werd geholpen en begeleid waar nodig. Na heerlijke lunch de theorie geoefend in de praktijk en ook hier weer handvatten en tips. Mijn flitser krijgt een vaste plek in mijn fototas! Hopelijk vaker een cursus in het midden des lands.

Ilonka Hofstra
6 maanden geleden

Wat een leuke workshop flitscursus.
Ik ga nooit meer zonder flits de deur uit.
Je geeft duidelijk les en was super gezellig.
Ik kom gauw weer x langs voor potret fotografie.

Roald (ProPixels)
6 maanden geleden

Ik heb een zeer boeiende en gezellige cursus flitsen gevolgd bij Fotoschool Den Haag. Dat is erg goed bevallen en ik zal hier zeker nog andere cursussen volgen. Marcel is een enthousiaste bevlogen docent!

karin
7 maanden geleden

Straatfotografie met Marcel is een aanrader. Heel veel tips en leuke aanwijzingen gehad. Een hele leuke dag en ook nog verwend met een heerlijke lunch!

Ria Zuurbier
7 maanden geleden

Ik heb een hele leuke dag 'straatfotografie' gehad. De presentaties waren leerzaam en de wandeling door DenHaag was leuk en leerzaam. Goede aanwijzingen en tips gekregen. Leerpunten om mee verder te gaan.

Ron de Jong
7 maanden geleden

Mijn eerste keer dat ik eens een fotografie-cursus gedaan heb en dat is me prima bevallen (basiscursus). Marcel legt alles geduldig uit en er zijn mogelijkheden genoeg om te oefenen in zijn studio. Hoewel ik niet geheel onbekend was met allerlei termen, weet ik nu een stuk beter wat de samenhang nu eigenlijk kan betekenen voor je uiteindelijke foto. En vooral, wat je een volgende keer anders kunt doen om een beter resultaat te krijgen.
Er valt nog genoeg te leren en gelukkig heeft Marcel nog genoeg andere cursussen en workshops in zijn programma, dus ik kom nog wel een keertje terug!

Anita Abbink
7 maanden geleden

Afgelopen zondag de cursus portretfotografie gedaan bij Marcel van Berkel. Een zeer leuke maar vooral ook leerzame dag. Marcel combineert een goede sfeer met veel leren. Hij heeft een mooi fotoatelier en is een zeer enthousiast docent. Echt een aanrader. (...en een fantastische lunch). Ik heb meteen de cursusdag flitsen geboekt.

Jan Vermeulen
7 maanden geleden

Workshop portretfotografie was een geweldige ervaring, leuke medecurcisten en een enorm enthousiaste en bevlogen cursusleider. Wil je iets met portretten dan is deze workshop zeker een aanrader. Ik heb er in wedergeval veel van opgestoken. Tussen de middag is er een lunch geregeld en deze was ook helemaal top.

Eveline Bogers
7 maanden geleden

Ook ik had een erg gezellig maar vooral ook leerzaam fotoweekend. Nooit meer zonder flitser de deur uit ook al is er voldoende (zon)licht. Marcel en Karin, Dank voor alle tips en tricks en goede zorgen! Zeker een aanrader!

Ron Petterson
7 maanden geleden

Workshop Macro fotografie is echt een aanrader veel geleerd en uitgeprobeerd en een paar top foto's gemaakt

Jan Mekkes
7 maanden geleden

De workshop Macrofotografie was ook weer een leerzame avond bij Marcel. Marcel weet je op de voor mij inmiddels bekende plezierige en kundige manier ook hier weer veel over te leren. Nu sparen voor een macrolens!

Jan Mekkes
7 maanden geleden

Beetje late reactie, maar wat was het een geweldig fotoweekend in september in de Vogezen! Leuke en gezellige mensen in de groep en veel geleerd van 2 kundige en gepassioneerde mensen. Marcel en Karin bedankt voor dit fantastische weekend.
Het verblijf in de B&B van Michel en Miranda is ook al een belevenis op zich. Deze mensen hebben hart voor wat ze doen. De kamers zijn fantastisch, schoon en het eten is super. Hier kan menig hotel een voorbeeld aan nemen!

Dima Sadoon
8 maanden geleden

Ongelofelijk veel geleerd. Het enthousiasme van Marcel is aanstekelijk. Marcel heeft veel kennis wat hij overbrengt. Ik zal een cursus bij Marcel iedereen aanraden die op het gebied van fotografie bezig is!

Fred Hamerslag
8 maanden geleden

Marcel is echt een toppert!🙌🏻
Een mooi en gezellig foto atelier met heldere uitleg en oefeningen! Groepje van 6 mensen is ook fijn, zodat ieder genoeg kans krijgt voor uitleg op vragen! Marcel bedankt, je hebt de weddenschap gewonnen!😄

Ben Pereboom
8 maanden geleden

Wat een excellente flits workshop was dit. Een geweldige docent (mijn complimenten Marcel) die alles zeer begrijpelijk uitlegt, met veel practische voorbeelden en veel doe-het-zelf opdrachten.
Bijkomend voordeel is dat de studio gelegen is in een hele leuke buurt van Den Haag (Zeeheldenkwartier) met als kersen op de taart een heerlijke Griekse lunch en ook een praktische oefening in Park Noordeinde.
Ik heb van A tot Z genoten. Enuh ... vanaf nu gaat er altijd een reportageflitser mee in de fototas.
Marcel bedankt!

benno broekhuizen
8 maanden geleden

Zowel de cursus straatfotografie als flitsfotografie gedaan. De rust, de heldere uitleg, het cursusmateriaal en het enthousiasme van Marcel maken deze cursussen voor mij tot een groot succes. Heb erg veel geleerd. Dank je wel Marcel!!!!

yvonne
8 maanden geleden

heerlijk fotoweekend gehad met gezellige groep in de Vogezen, waar Marcel en Karin hun kennis en passie voor de fotografie overbrengen d.m.v theorie en praktijk.
Fantastische verzorging door Michel en Miranda die het B&B runnen, waar je verblijft.
Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar.!

Rinus
8 maanden geleden

Goed en duidelijk opgezette lesdag. Zeer leerzaam. De dag Flitste voorbij. Marcel dank voor deze mooi dag

Stilleven d.d. 22 februari 2024

goedemorgen Marcel,

we hebben het ontzettend leuk en leerzaam gevonden op de workhop en goede en heldere begeleding van jou!

E. Boermans.

 

Flitscursus 10 november 2023:

Dank je wel voor de leuke en leerzame fotodag afgelopen vrijdag. Ik heb veel van je opgestoken en nieuwe dingen geleerd.

Vandaag in het Hertenkamp in Delft een en ander uitgeprobeerd met bijgevoegd resultaat.

Je hebt de weddenschap gewonnen! Nooit meer zonder flitser de deur uit. Ik ga de komende tijd nog veel oefenen.

M.v.g.

Anneke Koster-Ammerlaan

 

Fotoweekend 7 oktober 2023:

 

Hallo Marcel en Karin,

Wat een geweldig weekend was dit! Ontzettend bedankt voor alles, ik heb ervan genoten. Super veel geleerd, ik zal het iedereen aanraden.

Ook ik was behoorlijk moe, zoveel indrukken en zoveel geleerd! 👍🏻

Dank voor alle nazorg en alle toegestuurde info! Super fijn!

Veel groetjes,

Manuela Dohmen-Dols

 

Hoi Marcel,

Dank voor alle informatie die je hebt toegestuurd! Het was echt een leuk en leerzaam weekend. Heel veel dank daarvoor! 
Groeten, Saskia Beeren

 

Simon Berende oktober 2023:

Leuk, leerzaam en vooral ook heel gezellig. Ontzettend leuk fotografie weekend gehad in Den Haag. Dank Marcel en Karin!

 

Beste Marcel!

Een groot genoegen je cursus te volgen. Ik weet dat je het al 100 keer gedaan hebt, maar om zelfs dan nog het materiaal levensecht over te brengen, dan ben je een supertalent. Dat kunnen niet veel leraren.

Ik fotografeer al 60 jaar (ben 72) en het was zo leuk om nieuwe dingen te leren. Dank en misschien zien we elkaar nog eens!

Groet,

Lex

 

Vogezenreis september 2023:

Het was een leuk weekend, met een leuke groep.
Ik heb veel geleerd. Ik ben van plan om een vaste dag aan te gaan houden om foto’s te gaan maken. En dan proberen zoveel mogelijk zelf te doen.

En ondertussen leg ik hier een vervolgcursus in de week. Ik heb in ieder geval de datum voor volgend najaar in mijn agenda gezet. 😉

Bedankt voor alle inspiratie en een geweldig weekend. Doe Karin de groeten van me.

Met vriendelijke groet,
Bert

 

18-2-2023

Dank Marcel,

Erg van genoten en veel geleerd!

Leuk om weer vol passie mee aan de slag te gaan.

Dank ook voor alle aanvullende linkjes, filmpjes, kaarten en documenten.

Wie weet nog tot een andere cursus.

groeten en tot ziens,

Albert

 

26 augustus 2023:

Hallo Marcel,

Dank voor je nazorg van de cursus van gisteren, ik heb ervan genoten en vooral veel bijgeleerd.

Jan Willem

 

26 augustus 2023:

Hoi Marcel, 

Ik heb echt enorm genoten gisteren en heel veel geleerd.  Eindelijk ga ik het aandurven om met mijn flitser op pad te gaan. Heel veel dank voor je top uitleg!!!

Groetjes 

Angélique

 

4  augustus 2022:

De privé basiscursus was heel erg leerzaam. Ondanks dat ik al best veel wist heb ik toch nog nieuwe dingen geleerd. Wat fijn is van een privé basiscursus dat je ook iets meer de diepte in kan gaan. Ik wil zeker nog vervolg cursussen gaan volgen bij Marcel.

Danielle Levöleger

 

2 augustus 2022:

Een privéles bij Marcel is een aanrader, voor beginners maar ook zeker voor fotografen met de nodige ervaring.
In de loop der tijd sluipen er toch wat foutjes in en dan is het nodig om weer de puntjes op de i te zetten.
Met succes en het zal een vervolg hebben.
Dank aan Marcel.

Pia Broersen

 

30 juni 2022:

Ik heb als beginner de privé-basiscursus gevolgd en daardoor mijn camera beter leren kennen en meer te weten gekomen over fotografie. Er is een goede basis gelegd en nu aan mij om ervaring op te doen zodat mijn foto's beter worden. Marcel is zeer enthousiast en weet zijn kennis goed en op een prettige wijze over te dragen. Ook de hoeveelheid 'naslagwerk' die je meekrijgt (usb) of nagezonden via de mail is erg handig. Een vervolgcursus ben ik tzt zeker voor in. Bedankt Marcel

Alexander

 

23 juni 2022

Heb de basis cursus gevolgd. Ongelooflijk wat je al in korte tijd kunt leren en hoeveel beter je foto's dan al worden! En het enthousiasme en betrokkenheid van Marcel is geweldig, hij doet er alles aan om jou als cursist de vaardigheden bij te brengen. Ik hoop in de toekomst nog een vervolgcursus of workshop te volgen.

 

15 juni 2022

Wat een leuke, gezellige, leerzame cursus was dit. Ik heb in 2 avonden zoveel geleerd. Ik ga me in het najaar zeker inschrijven voor vervolgcursussen. Je krijgt gewoon zin om fulltime met je camera bezig te zijn en fantastische foto's te maken. Zeker nu ik zoveel meer met mijn camera kan.

Amanda

 

30 mei 2022

Hele leerzame, gezellige en inspirerende foto-vakantie gehad met Marcel.
Zeker in voor herhaling

 

26 mei 2022

Mezelf de fotoreis naar de Vogezen cadeau gedaan en ik had mezelf geen beter cadeau kunnen geven. Super locatie, mooie omgeving, lekker eten....en dan de begeleiding van Marcel. Alles komt aan bod en ik heb mega veel geleerd, ik ben opnieuw geïnspireerd en mijn fun in fotograferen is terug van weg geweest. Marcel, ontzettend bedankt voor je enthousiasme, je kennis en kunde, je inzet en dit was niet mijn laatste fotoreis.

Mélanie Veenman

 

28 april 2022

Ik heb zelf voor een privé cursus gekozen en dat was mij niet tegen gevallen, ik ben 2 keer met een super smile naar huis gegaan en niet onbelangrijk , ik heb mijn camera veel beter leren kennen .
Dank je Marcel !!
Ik zal je wat mooie foto,s vannuit Africa toe sturen .
Warme Groet en nogmaals dank 🙏

Marie-Jeanne

 

23 april 2022

Op 15/4/22 de workshop flitsfotografie gehad bij Marcel van Berkel.
Leuke groep en gezellige sfeer, mede door de niet aflatende- bruisende en duidelijke uitleg van hem. Veel geleerd!
Kijk terug op een zinvolle workshop.

Nelly Smits

 

12 april 2022

Samen met een vriendin de basiscursus gevolgd. Zo veel geleerd. Marcel legt alles duidelijk uit en geeft tips bij de foto’s die we maken. Nu al zin in de fotocursus in de Vogezen.

Nicolle

 

26 maart 2022

In de laatste maand drie verschillende workshops bij Marcel gevolgd en niet zonder reden. Wat heerlijk om zo met fotografie bezig te zijn. Marcel is super fijn en ik kom zeker nog een keer terug!

Caroline de Winter

 

26 maart 2022

Wederom een fantastisch leuke en praktische workshop bij Marcel gevolgd. HDR en lange sluitertijden hebben nu geen geheimen meer voor mij :-)
Dank je voor de mooie avondwandeling en de goede nazorg met e-book en software!

 

17 maart 2022

Wat een fantastische middagen had ik bij Marcel in zijn Fotoschool. Ergens vastgelopen in de aanschaf van een andere camera en nieuwe lenzen kwam ik bij hem terecht. Inspirerend en vakkundig heeft hij mij in korte tijd weer enthousiast gemaakt voor de (macro)fotografie. Dank Marcel!

Rob Lammertse

 

7 maart 2022

Beetje late reactie, maar wil toch even kwijt dat het kerstkadootje van mijn dochter - workshop portret fotografie 'Oude Meesters' een schot in de roos was. Dank Anne, dank Marcel en dank medecursisten, ik heb genoten en ben blij met het eindresultaat!

 

21 februari 2022

De workshop portret fotografie "Oude Meesters" gedaan. Beetje eng om ook zelf model te zijn, maar allemachtig wat was het leuk en gaaf en hartelijk en ontspannen .....
Mijn foto's van de mede cursisten ga ik met hen delen, maar ik kan verklappen dit smaakt naar meer! Top zondagmiddag!

 

6 januari 2022

Fotoreis Vogezen in november 2021
In één woord fantastisch. Alles tot in de puntjes verzorgd. Super leuke workshops en hiervan genoten. Zelfs met mini's werken, wat ik eerst niet zag zitten, leverde veel lol en hilariteit op. Ik zou ze nu bijna zelf gaan kopen. Aan motivatie ontbreekt het Marcel niet. Een docent in hart en nieren. Ook Michel en Miranda van Entre les Source mijn complimenten voor het eten en de gezelligheid. Mijn volgende Vogezen reis weer geboekt hoor. Ik kijk er naar uit. Thx. Annelize van der Helm avanderhelm@casema.nl

 

15 november 2021

Geweldig leuke en leerzame cursus. Zeker een aanbeveling. Heel veel geleerd. Een kleine groep deelnemers is ook fijn zodat iedereen aan bod komt. Overigens ook een zeer lekkere lunch in een leuk restaurant.

 

15 november 2021

Marcel heeft me vertrouwd gemaakt met de flitser die ik al geruime tijd in mijn bezit heb maar nooit tevreden was op het resultaat. Heel duidelijk is uitgelegd in theorie en praktijk wat de verschillende mogelijkheden zijn waar ik thuis meteen mee verder kon. De buitengewoon goede lunch is ook zeker het vermelden waard.

 

26 oktober 2021

Een fotovakantie naar de Vogezen o.l.v. Marcel levert een leerzame ervaring op en tevens een heerlijk vakantie gevoel mede dankzij de mooie ambiance en omgeving.
Marcel geeft duidelijke aanwijzingen, voor iedere fotograaf ( van welk niveau dan ook) valt er veel te leren.

 

kweerd@gmail.com

Onwijs veel geleerd tijdens de workshop flitsfotografie.
Met het bijbehorende theorie en oefen boek ga ik nog meer leren over het gebruik van flitsers.

 

Cor kweerd@gmail.com

12 dagen geleden

Marcel leert je In twee avonden de basis van de fotografie.
Dit alles vindt plaats in een relaxte sfeer in een mooie ruimte in Den Haag. Ik heb weer een aantal zaken bij geleerd!

 

Fotoreis Vogezen september 2021:

Wat waren het geweldige dagen!!
Donderdag vertrok ik naar de Vogezen. Het waren pittige dagen, maar wat hebben we het ontzettend leuk gehad!! Enorm veel geleerd, zowel van Marcel van @fotoschooldenhaag als van elkaar!!
En dan de enorme goede verzorging van @entre.les.sources
Michel en Miranda die enorm betrokken waren! Wat een schatten!
Hoewel de nadruk niet lag op portret fotografie mocht ik toch een beetje los gaan. In een prachtige locatie had Marcel flitsers opgesteld. Een medecursiste had prachtig haar, dus ik wilde heel graag iets uitproberen.Wat geweldig dat dit kon en dat Marcel met alle geduld hielp om de flitsers te stellen!

ariene Fotografie

 

Annelize van der Helm avanderhelm@casema.nl

3 maanden geleden

Fantastische flitscursus gehad afgelopen zaterdag. Het was een topdag. Marcel is een bevlogen fotograaf die op een inspirerende manier les geeft. Ik kom zeker terug bij één van zijn andere workshops. Een dikke 10 van mij. Groetjes Annelize

 

Nikita Nikitakaffa@gmail.com

4 maanden geleden

Gisteren heb ik een super leerzame en fijne portretcursus van Marcel gehad!
Zijn enthousiasme spat er vanaf! We hebben dan ook een super mooi resultaat geboekt!
Zeker een aanrader en ik kom zeker terug !

 

Robert Fredriksz fredr006@ziggo.nl

4 maanden geleden

Prive cursus 'Ken je Camera' gevolgd in de privé studio van Marcel. Met mijn nieuwe camera de functies belichting, sluitersnelheid en diafragma doorgenomen. Zijn enthousiasme voor fotografie en kennis van camera's heeft mij enorm geholpen. Ik ga zeker vervolgcursussen bij Marcel volgen !

 

Ingrid ingrid.oosterdijk@gmail.com

5 maanden geleden

Yes, nu weet ik wat al die getallen en icoontjes in het scherm van mijn nieuwe camera betekenen! Marcel geeft een hele mooie basis om je camera echt te gaan gebruiken en niet alleen op de automatische stand foto’s te maken.

 

Melanie m.lammers@sassenheim.valk.com

6 maanden geleden

We hebben een basis privé cursus geboekt bij Marcel, zodat we in corona tijd op een veilige manier wat konden leren over fotografie. Er is een wereld voor mij open gegaan, ik heb een hoop geleerd waar we mee aan de slag kunnen! Het is leuk dat je huiswerk mee krijgt en de theorie van les 1 direct toegepast in de praktijk en tijdens les 2. Super bedankt!

 

Frans kaffa Info@ctbhaaglanden.nl

6 maanden geleden

Flits cursus gevolg bij fotoschool Den Haag super veel geleerd en neem tegenwoordig altijd mijn flitser mee.

 

Alexander de Rooy Alexanderderooy@outlook.com

7 maanden geleden

Afgelopen zaterdag de cursus flitsen gedaan bij Marcel. Het was zeer leerzaam en motiverend. Leuk dat je tijdens alle theorie het geleerde ook gelijk in pratijk uitvoerd in de studio. Marcel bedankt.

 

Jan Peters jc_peters@ziggo.nl

7 maanden geleden

Afgelopen week twee ochtenden de basiscursus flitsen en draadloos flitsen gevolgd. Helaas door Corona een privé cursus maar dat is zeker geen straf met een inspirerende cursusleider als Marcel. Ik heb veel geleerd en geoefend en voel me nu in staat de flitser op een goede manier in te zetten. Bedankt Marcel, het was top.

 

Mieke Bergkamp mieke.bergkamp@gmail.com

7 maanden geleden

Fotograferen doe je met je hart en je verbeelding, flitsen doe je met...... ehhh, techniek, instellingen, berekeningen??? :-O
Een dag flitsen met Marcel laat zien dat je verbeelding de motor is wanneer je flitst. Een workshop die didactisch goed in elkaar zit, je gul voorziet van inspirerende voorbeelden en elke flitsdummy (zoals ik) aan het eind van de dag vol vertrouwen en praktische handvatten op pad stuurt. O ja, en dan is het ook nog heel relaxed en gezellig. Hoe dat kan? Ga het zelf maar ervaren, je krijgt er geen spijt van!

 

Inge van der Zwan-Dijkman ingevdzwan@planet.nl

8 maanden geleden

Vandaag een privécursus flitsen gehad van Marcel. Het was een super inspirerende ochtend. Ik heb genoten van zijn enthousiasme en kennis. Dank je wel Marcel. Tot de volgende keer.

 

Claudia Zanin info@aninconzeta.nl

8 maanden geleden

Beste Marcel,
De 1 op 1 workshop was echt heel fijn, vooral ook door jouw flexibiliteit om het programma dat je had voorbereid los te laten om in te gaan op mijn vragen. Het werd daardoor voor mij een workshop op maat waar ik veel van op heb gestoken. Je hebt een bak aan kennis in huis; fijn dat je de kneepjes van het vak met me hebt willen delen. Dankjewel!

 

Greet g.fokker@outlook.com

10 maanden geleden

Marcel laat op heldere en enthousiasmerende wijze zien welke mooie, verbluffende en bijzondere resultaten je kunt krijgen met HDR foto's. Door de workshop HDR fotografie durf ik nu meer aan de slag te gaan met belichtingscompensatie.

 

Brigitte Dekker brigittedekker@live.com

een jaar geleden

Dank je wel Marcel, voor de gezellige Fotowandeling door Den Haag, Ondanks de regen was het heel gezellig en ik heb weer een hoop geleerd, waar ik zeker mee aan de slag kan.

 

Lieke lvdhoeven8@hotmail.com

een jaar geleden

Gisteren weer en wind getrotseerd om mee te doen met de avondwandeling, Hoe leuk was dit om te spelen met je camera wat zulke leuke effecten geeft. Gelukkig een lange winter voor me om verder te experimenteren.
Dank je wel Marcel voor de leuke avond

 

Natasja Kok nataskok@hotmail.com

een jaar geleden

Wat een super dag! Gisteren de workshop flitsfotografie gevolgd en de angst om met de flitser op pad te gaan is weg! Marcel is een bevlogen fotograaf en dit weet hij over te brengen op zijn cursisten. Samen met een mede cursist ga ik in november de workshop portretfotografie volgen. Nu al zin in! Marcel en medecursisten hebben mij een fijne zaterdag bezorgd:-)

 

Hannie jhdebles@ziggo.nl

een jaar geleden

Hele fijn leerzame dag gehad, gisteren deel genomen aan de workshop flitsfotografie. Wat een goede en begrijpbare uitleg
van Marcel. Ik ben een heel stuk wijzer en ga nu echt nooit meer zonder flitser de deur uit:-) Heb me gelijk op gegeven voor de portret fotografie. Ook de mede cursisten waren super. Marcel en mede Cursisten bedankt voor de fijne dag.

 

Cees ceesvanpeet@ziggo.nl

een jaar geleden

Na bij Marcel de een op een basiscursus gevolgde hebben, gisteren deelgenomen aan de workshop flitsfotografie. Wat een feest en wat een mogelijkheden. Wat een inspirerende sessie en wat een passie voor het vak van fotograaf. Er ging een wereld voor mij open van de mogelijkheden die je hebt door te " spelen" met licht. Grote complimenten aan Marcel en de medecursisten die er een geweldige dag van wisten te maken. Mijn rugzak is weer gevuld met theorie die ik in de komende tijd in de praktijk kan gaan beoefenen. Marcel bedankt! En ook al ga ik naar het oosten van het land verhuizen, Den Haag is niet einde van de wereld, dus ik weet je te vinden.

 

Marijke marijkevanoverbeek@hotmail.com

een jaar geleden

Gelukkig kon de Fotoreis naar de Franse Vogezen ondanks corona van 10-14 september doorgaan en daar heeft niemand spijt van gehad! Enorm genoten van het samen fotograferen met een leuke groep fotografen, van de heerlijke uitgestrektheid in de omgeving, en van de locatie waar alles gedaan werd om het ons naar de zin te maken . Last but not least was daar het enthousiasme van Marcel, die iedere dag een heel programma voor ons had voorbereid. Veel soorten fotografie kwamen aan bod, waarbij we 's morgens eerst uitleg kregen en daarna samen op pad gingen om het in de praktijk uit te gaan voeren. Zowel de minder gevorderde als de wat meer ervaren fotograaf kon zich helemaal uitleven en Marcel gaf ieder de ondersteuning daar waar dat gewenst was. Ook was er aan het eind van de middag de bespreking van een aantal van de gemaakte foto's. Alles bij elkaar waren het een paar top-dagen waar ik met heel veel plezier op terugkijk!

 

Jan janlancee@icloud.com

een jaar geleden

De fotoreis naar de Vogezen was geweldig. Leuke locatie, de gastheer en gastvrouw waren top. Onder leiding van Marcel leuke opdrachten gedaan, veel gezien en nog meer foto's gemaakt. Erg leuk om 's-avond, met een wijntje erbij, op het terras, de foto's van je mede cursisten te bekijken. Deze trip is een echte aanrader! Marcel bedankt voor al je inzet.

 

Hannah waha.hannah@gmail.com

een jaar geleden

Ontzettend leerzame en inspirerende workshop flitsfotografie bij Marcel gevold. Zeer goede en gedetailleerde uitleg gehad om vervolgens je geleerde kennis in daadkracht om te zetten. Handige tips en een usb stick meegekregen om alle informatie nog een keer na te lopen. Tevens was het gezellig, we zijn goed verzorgd met eten en drinken. Zeker een aanrader!

 

Kosta Portanger k.portanger@kpnplanet.nl

een jaar geleden

Vandaag de workshop flitsfotografie gevolgd bij Marcel. Buiten het feit dat het super gezellig was en het eten en drinken top verzorgd was was het enorm leerzaam en verrassend. De passie en vakmanschap die hij voor fotografie heeft weet Marcel op een zeer fijne en duidelijke wijze over te brengen!!!

 

Ronal Porras Ramírez ronal57porras@gmail.com

een jaar geleden

De workshop Introductie Studiofotografie was zeer leerzaam met veel persoonlijk aandacht. Marcel is geduldig en kan alles op een makkelijk manier uit te leggen vooral de lichtoptellingen voor portretfotografie. Zeker aangeraden.

 

Marijke van Overbeek marijkevanoverbeek@hotmail.com

2 jaar geleden

Het was heel fijn dat de workshop Flitsfotografie nog nét kon doorgaan vóór het stopzetten van alle workshops wegens Corona. De zaterdag vloog voorbij. Dat kwam door de afwisseling van de theorie en de praktijk. En niet te vergeten de onderbreking met de heerlijke lunch in dat leuke Griekse restaurantje.
Al met al veel duidelijke uitleg en persoonlijke aandacht bij het oefenen in de praktijk. Tenslotte kregen we ook nog alle theorie en videofilmpjes op een sd kaartje mee naar huis om het nog eens na te kunnen kijken. Alles bij elkaar gemotiveerd geraakt om de flitser meer te gaan gebruiken!

 

Sandra su@xs4all.nl

2 jaar geleden

Deze dag (workshop flitsfotografie) zat goed in elkaar, mooie afwisseling tussen theorie, praktijk en ontspanning met een lekkere lunch. Ook heel fijn dat we achteraf alle info, inclusief goede video's, nog op een SD-schijfje meekregen. Marcel houdt van zijn vak en dat straalt hij uit!
Het enige wat ik nog zou kunnen opmerken, is dat één dag voor flitsen eigenlijk te weinig is. Ik denk dat je er uiteindelijk 3 dagen voor nodig hebt om het echt goed onder de knie te krijgen, inclusief buiten flitsen (nu alleen in studiosetting gedaan). Maar dit was een goede eerste start!

 

Hanna Vlietstra aj.vlietstra@hccnet.nl

2 jaar geleden

Eerder volgde ik al de flits workshop; gisteren de portret workshop. Net als de 1e keer, super leuke dag gehad, gelachen en geleerd en niet te vergeten heerlijk gegeten! Ik kom zeker terug!

 

Marcel van Ringelesteyn macleod@planet.nl

2 jaar geleden

Hele leuke workshop, misschien iets meer tijd krijgen voor de praktijk. Verder het enthousiasme en gezelligheid van Marcel, maakt het af. Verder, leuke mensen met dezelfde passie ontmoet en er zijn zeker leuke foto's tot stand gekomen....Kortom, een aanrader om hier een workshop te doen !!!

 

Sylvia Visser swmvisser@gmail.com

2 jaar geleden

Heel veel geleerd in een gezellige en ontspannen sfeer. Dat smaakt zeer zeker naar meer :-)

 

Esther evanlottum@gmail.com

2 jaar geleden

Ik heb inmiddels 3 workshops bij je gevolgd: Rembrandtlicht, Portretfotografie en Flitsfotografie. Elke keer vloog de workshop voorbij en stond ik met veel opgedane kennis en veel te hebben geoefend weer buiten. De workshops hebben een goede balans tussen theorie en praktijk. Je laat zien over veel vakkennis te beschikken en je wilt deze kennis zoveel mogelijk overbrengen op je cursisten. Dit doe
je met heel veel energie en enthousiasme. De groepen zijn klein waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht of extra wensen. Dat is erg prettig. Heel fijn ook dat je een usb-stick mee geeft om thuis nog verder in het onderwerp te duiken. Ik kom graag nog een keer terug.

 

Johan Verbeek johanverb@gmail.com

2 jaar geleden

Beste Marcel, Wat heb ik genoten van deze workshop. Jouw passie is mijn passie en dat is de fotografie. Daarom vind ik deze workshop zo leuk en ook goed van kwaliteit. Je had de cursus op de juiste wijze samengesteld met eerst de theorie en dan de oefeningen in de praktijk. Soms draaide je het om, om ons in te laten zien wat je met een flitser kan doen. Je gaf het een en ander op een stick mee naar huis waarop we alles nog even na kunnen zien. Kortom, je krijgt van mij de complimenten voor deze workshop. Ik hoop zeker nog eens bij je langs te komen. (En wat een lekkere lunch.) Groet uit Rotterdam van Johan.