Home » Reviews

Reactie plaatsen

Reacties

Caroline Nieuwenburg
11 dagen geleden

Onlangs heb ik de cursus Flitsfotografie in 1 dag gevolgd. Ik had al een beetje basiskennis ergens anders opgedoken, maar had toch het gevoel dat ik het principe van flitsen en de techniek en logica nog niet helemaal doorhad. Deze cursus en de manier waarop Marcel alle informatie tijdens de theorieles, het praktijkgedeelte en de nazorg aanbiedt, was voor mij echt een meerwaarde. Natuurlijk is het vooral ook veel oefenen, zelf aan de slag gaan, maar het is absoluut fijn om tijdens deze cursusdag een 'aha, werkt het zo-moment' te ervaren.
De cursuslocatie is heel fijn en de lunch was ook heerlijk. Het voelde daardoor niet alleen als een cursusdag maar ook als een dagje uit, waardoor ik met nieuwe energie aan de slag ben gegaan met het oefenen met flitsen! Ik kijk al weer uit naar een volgende cursusdag.

Nadia
20 dagen geleden

Ik heb zelf voor een privé cursus gekozen en dat was mij niet tegen gevallen, ik ben 2 keer met een super smile naar huis gegaan en niet onbelangrijk , ik heb mijn camera veel beter leren kennen .
Dank je Marcel !!
Ik zal je wat mooie foto,s vannuit Africa toe sturen .

Warme Groet en nogmaals dank 🙏

Veronique
22 dagen geleden

Basisfotografie cursus 4 avonden bij Marcel gevolgd. Geweldige cursus! Je leert veel en Marcels enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik kom graag nog eens terug om een andere cursus te volgen!

Nelly Smits
25 dagen geleden

15/4/22 workshop flitsfotografie gehad bij Marcel van Berkel.
Leuke groep en gezellige sfeer, mede door de niet aflatende- bruisende en duidelijke uitleg van hem. Veel geleerd!
Kijk terug op een zinvolle workshop. Nelly Smits

evelien van der burgh
een maand geleden

top heel veel geleerd een aanrader

Karen Stigter
een maand geleden

Samen met een vriendin de basiscursus gevolgd. Zo veel geleerd. Marcel legt alles duidelijk uit en geeft tips bij de foto’s die we maken. Nu al zin in de fotocursus in de Vogezen.

Caroline de Winter
2 maanden geleden

In de laatste maand drie verschillende workshops bij Marcel gevolgd en niet zonder reden. Wat heerlijk om zo met fotografie bezig te zijn. Marcel is super fijn en ik kom zeker nog een keer terug!

Wanda
2 maanden geleden

Wederom een fantastisch leuke en praktische workshop bij Marcel gevolgd. HDR en lange sluitertijden hebben nu geen geheimen meer voor mij :-)
Dank je voor de mooie avondwandeling en de goede nazorg met e book en software!

Annemieke van Drenth
2 maanden geleden

Wat een fantastische middagen had ik bij Marcel in zijn Fotoschool. Ergens vastgelopen in de aanschaf van een andere camera en nieuwe lenzen kwam ik bij hem terecht. Inspirerend en vakkundig heeft hij mij in korte tijd weer enthousiast gemaakt voor de (macro)fotografie. Dank Marcel!

Wil.J. Schipper
2 maanden geleden

Beetje late reactie, maar wil toch even kwijt dat het kerstkadootje van mijn dochter - workshop portret fotografie 'Oude Meesters' een schot in de roos was. Dank Anne, dank Marcel en dank medecursisten, ik heb genoten en ben blij met
het eindresultaat!

10 oktober 2021

E-mailadres *
kweerd@gmail.com

Bericht *
Onwijs veel geleerd tijdens de workshop flitsfotografie.
Met het bijbehorende theorie en oefen boek ga ik nog meer leren over het gebruik van flitsers.

 

Cor kweerd@gmail.com

12 dagen geleden

Marcel leert je In twee avonden de basis van de fotografie.
Dit alles vindt plaats in een relaxte sfeer in een mooie ruimte in Den Haag. Ik heb weer een aantal zaken bij geleerd!

 

Fotoreis Vogezen september 2021:

Wat waren het geweldige dagen!!
Donderdag vertrok ik naar de Vogezen. Het waren pittige dagen, maar wat hebben we het ontzettend leuk gehad!! Enorm veel geleerd, zowel van Marcel van @fotoschooldenhaag als van elkaar!!
En dan de enorme goede verzorging van @entre.les.sources
Michel en Miranda die enorm betrokken waren! Wat een schatten!
Hoewel de nadruk niet lag op portret fotografie mocht ik toch een beetje los gaan. In een prachtige locatie had Marcel flitsers opgesteld. Een medecursiste had prachtig haar, dus ik wilde heel graag iets uitproberen.Wat geweldig dat dit kon en dat Marcel met alle geduld hielp om de flitsers te stellen!

ariene Fotografie

 

Annelize van der Helm avanderhelm@casema.nl

3 maanden geleden

Fantastische flitscursus gehad afgelopen zaterdag. Het was een topdag. Marcel is een bevlogen fotograaf die op een inspirerende manier les geeft. Ik kom zeker terug bij één van zijn andere workshops. Een dikke 10 van mij. Groetjes Annelize

 

Nikita Nikitakaffa@gmail.com

4 maanden geleden

Gisteren heb ik een super leerzame en fijne portretcursus van Marcel gehad!
Zijn enthousiasme spat er vanaf! We hebben dan ook een super mooi resultaat geboekt!
Zeker een aanrader en ik kom zeker terug !

 

Robert Fredriksz fredr006@ziggo.nl

4 maanden geleden

Prive cursus 'Ken je Camera' gevolgd in de privé studio van Marcel. Met mijn nieuwe camera de functies belichting, sluitersnelheid en diafragma doorgenomen. Zijn enthousiasme voor fotografie en kennis van camera's heeft mij enorm geholpen. Ik ga zeker vervolgcursussen bij Marcel volgen !

 

Ingrid ingrid.oosterdijk@gmail.com

5 maanden geleden

Yes, nu weet ik wat al die getallen en icoontjes in het scherm van mijn nieuwe camera betekenen! Marcel geeft een hele mooie basis om je camera echt te gaan gebruiken en niet alleen op de automatische stand foto’s te maken.

 

Melanie m.lammers@sassenheim.valk.com

6 maanden geleden

We hebben een basis privé cursus geboekt bij Marcel, zodat we in corona tijd op een veilige manier wat konden leren over fotografie. Er is een wereld voor mij open gegaan, ik heb een hoop geleerd waar we mee aan de slag kunnen! Het is leuk dat je huiswerk mee krijgt en de theorie van les 1 direct toegepast in de praktijk en tijdens les 2. Super bedankt!

 

Frans kaffa Info@ctbhaaglanden.nl

6 maanden geleden

Flits cursus gevolg bij fotoschool Den Haag super veel geleerd en neem tegenwoordig altijd mijn flitser mee.

 

Alexander de Rooy Alexanderderooy@outlook.com

7 maanden geleden

Afgelopen zaterdag de cursus flitsen gedaan bij Marcel. Het was zeer leerzaam en motiverend. Leuk dat je tijdens alle theorie het geleerde ook gelijk in pratijk uitvoerd in de studio. Marcel bedankt.

 

Jan Peters jc_peters@ziggo.nl

7 maanden geleden

Afgelopen week twee ochtenden de basiscursus flitsen en draadloos flitsen gevolgd. Helaas door Corona een privé cursus maar dat is zeker geen straf met een inspirerende cursusleider als Marcel. Ik heb veel geleerd en geoefend en voel me nu in staat de flitser op een goede manier in te zetten. Bedankt Marcel, het was top.

 

Mieke Bergkamp mieke.bergkamp@gmail.com

7 maanden geleden

Fotograferen doe je met je hart en je verbeelding, flitsen doe je met...... ehhh, techniek, instellingen, berekeningen??? :-O
Een dag flitsen met Marcel laat zien dat je verbeelding de motor is wanneer je flitst. Een workshop die didactisch goed in elkaar zit, je gul voorziet van inspirerende voorbeelden en elke flitsdummy (zoals ik) aan het eind van de dag vol vertrouwen en praktische handvatten op pad stuurt. O ja, en dan is het ook nog heel relaxed en gezellig. Hoe dat kan? Ga het zelf maar ervaren, je krijgt er geen spijt van!

 

Inge van der Zwan-Dijkman ingevdzwan@planet.nl

8 maanden geleden

Vandaag een privécursus flitsen gehad van Marcel. Het was een super inspirerende ochtend. Ik heb genoten van zijn enthousiasme en kennis. Dank je wel Marcel. Tot de volgende keer.

 

Claudia Zanin info@aninconzeta.nl

8 maanden geleden

Beste Marcel,
De 1 op 1 workshop was echt heel fijn, vooral ook door jouw flexibiliteit om het programma dat je had voorbereid los te laten om in te gaan op mijn vragen. Het werd daardoor voor mij een workshop op maat waar ik veel van op heb gestoken. Je hebt een bak aan kennis in huis; fijn dat je de kneepjes van het vak met me hebt willen delen. Dankjewel!

 

Greet g.fokker@outlook.com

10 maanden geleden

Marcel laat op heldere en enthousiasmerende wijze zien welke mooie, verbluffende en bijzondere resultaten je kunt krijgen met HDR foto's. Door de workshop HDR fotografie durf ik nu meer aan de slag te gaan met belichtingscompensatie.

 

Brigitte Dekker brigittedekker@live.com

een jaar geleden

Dank je wel Marcel, voor de gezellige Fotowandeling door Den Haag, Ondanks de regen was het heel gezellig en ik heb weer een hoop geleerd, waar ik zeker mee aan de slag kan.

 

Lieke lvdhoeven8@hotmail.com

een jaar geleden

Gisteren weer en wind getrotseerd om mee te doen met de avondwandeling, Hoe leuk was dit om te spelen met je camera wat zulke leuke effecten geeft. Gelukkig een lange winter voor me om verder te experimenteren.
Dank je wel Marcel voor de leuke avond

 

Natasja Kok nataskok@hotmail.com

een jaar geleden

Wat een super dag! Gisteren de workshop flitsfotografie gevolgd en de angst om met de flitser op pad te gaan is weg! Marcel is een bevlogen fotograaf en dit weet hij over te brengen op zijn cursisten. Samen met een mede cursist ga ik in november de workshop portretfotografie volgen. Nu al zin in! Marcel en medecursisten hebben mij een fijne zaterdag bezorgd:-)

 

Hannie jhdebles@ziggo.nl

een jaar geleden

Hele fijn leerzame dag gehad, gisteren deel genomen aan de workshop flitsfotografie. Wat een goede en begrijpbare uitleg
van Marcel. Ik ben een heel stuk wijzer en ga nu echt nooit meer zonder flitser de deur uit:-) Heb me gelijk op gegeven voor de portret fotografie. Ook de mede cursisten waren super. Marcel en mede Cursisten bedankt voor de fijne dag.

 

Cees ceesvanpeet@ziggo.nl

een jaar geleden

Na bij Marcel de een op een basiscursus gevolgde hebben, gisteren deelgenomen aan de workshop flitsfotografie. Wat een feest en wat een mogelijkheden. Wat een inspirerende sessie en wat een passie voor het vak van fotograaf. Er ging een wereld voor mij open van de mogelijkheden die je hebt door te " spelen" met licht. Grote complimenten aan Marcel en de medecursisten die er een geweldige dag van wisten te maken. Mijn rugzak is weer gevuld met theorie die ik in de komende tijd in de praktijk kan gaan beoefenen. Marcel bedankt! En ook al ga ik naar het oosten van het land verhuizen, Den Haag is niet einde van de wereld, dus ik weet je te vinden.

 

Marijke marijkevanoverbeek@hotmail.com

een jaar geleden

Gelukkig kon de Fotoreis naar de Franse Vogezen ondanks corona van 10-14 september doorgaan en daar heeft niemand spijt van gehad! Enorm genoten van het samen fotograferen met een leuke groep fotografen, van de heerlijke uitgestrektheid in de omgeving, en van de locatie waar alles gedaan werd om het ons naar de zin te maken . Last but not least was daar het enthousiasme van Marcel, die iedere dag een heel programma voor ons had voorbereid. Veel soorten fotografie kwamen aan bod, waarbij we 's morgens eerst uitleg kregen en daarna samen op pad gingen om het in de praktijk uit te gaan voeren. Zowel de minder gevorderde als de wat meer ervaren fotograaf kon zich helemaal uitleven en Marcel gaf ieder de ondersteuning daar waar dat gewenst was. Ook was er aan het eind van de middag de bespreking van een aantal van de gemaakte foto's. Alles bij elkaar waren het een paar top-dagen waar ik met heel veel plezier op terugkijk!

 

Jan janlancee@icloud.com

een jaar geleden

De fotoreis naar de Vogezen was geweldig. Leuke locatie, de gastheer en gastvrouw waren top. Onder leiding van Marcel leuke opdrachten gedaan, veel gezien en nog meer foto's gemaakt. Erg leuk om 's-avond, met een wijntje erbij, op het terras, de foto's van je mede cursisten te bekijken. Deze trip is een echte aanrader! Marcel bedankt voor al je inzet.

 

Hannah waha.hannah@gmail.com

een jaar geleden

Ontzettend leerzame en inspirerende workshop flitsfotografie bij Marcel gevold. Zeer goede en gedetailleerde uitleg gehad om vervolgens je geleerde kennis in daadkracht om te zetten. Handige tips en een usb stick meegekregen om alle informatie nog een keer na te lopen. Tevens was het gezellig, we zijn goed verzorgd met eten en drinken. Zeker een aanrader!

 

Kosta Portanger k.portanger@kpnplanet.nl

een jaar geleden

Vandaag de workshop flitsfotografie gevolgd bij Marcel. Buiten het feit dat het super gezellig was en het eten en drinken top verzorgd was was het enorm leerzaam en verrassend. De passie en vakmanschap die hij voor fotografie heeft weet Marcel op een zeer fijne en duidelijke wijze over te brengen!!!

 

Ronal Porras Ramírez ronal57porras@gmail.com

een jaar geleden

De workshop Introductie Studiofotografie was zeer leerzaam met veel persoonlijk aandacht. Marcel is geduldig en kan alles op een makkelijk manier uit te leggen vooral de lichtoptellingen voor portretfotografie. Zeker aangeraden.

 

Marijke van Overbeek marijkevanoverbeek@hotmail.com

2 jaar geleden

Het was heel fijn dat de workshop Flitsfotografie nog nét kon doorgaan vóór het stopzetten van alle workshops wegens Corona. De zaterdag vloog voorbij. Dat kwam door de afwisseling van de theorie en de praktijk. En niet te vergeten de onderbreking met de heerlijke lunch in dat leuke Griekse restaurantje.
Al met al veel duidelijke uitleg en persoonlijke aandacht bij het oefenen in de praktijk. Tenslotte kregen we ook nog alle theorie en videofilmpjes op een sd kaartje mee naar huis om het nog eens na te kunnen kijken. Alles bij elkaar gemotiveerd geraakt om de flitser meer te gaan gebruiken!

 

Sandra su@xs4all.nl

2 jaar geleden

Deze dag (workshop flitsfotografie) zat goed in elkaar, mooie afwisseling tussen theorie, praktijk en ontspanning met een lekkere lunch. Ook heel fijn dat we achteraf alle info, inclusief goede video's, nog op een SD-schijfje meekregen. Marcel houdt van zijn vak en dat straalt hij uit!
Het enige wat ik nog zou kunnen opmerken, is dat één dag voor flitsen eigenlijk te weinig is. Ik denk dat je er uiteindelijk 3 dagen voor nodig hebt om het echt goed onder de knie te krijgen, inclusief buiten flitsen (nu alleen in studiosetting gedaan). Maar dit was een goede eerste start!

 

Hanna Vlietstra aj.vlietstra@hccnet.nl

2 jaar geleden

Eerder volgde ik al de flits workshop; gisteren de portret workshop. Net als de 1e keer, super leuke dag gehad, gelachen en geleerd en niet te vergeten heerlijk gegeten! Ik kom zeker terug!

 

Marcel van Ringelesteyn macleod@planet.nl

2 jaar geleden

Hele leuke workshop, misschien iets meer tijd krijgen voor de praktijk. Verder het enthousiasme en gezelligheid van Marcel, maakt het af. Verder, leuke mensen met dezelfde passie ontmoet en er zijn zeker leuke foto's tot stand gekomen....Kortom, een aanrader om hier een workshop te doen !!!

 

Sylvia Visser swmvisser@gmail.com

2 jaar geleden

Heel veel geleerd in een gezellige en ontspannen sfeer. Dat smaakt zeer zeker naar meer :-)

 

Esther evanlottum@gmail.com

2 jaar geleden

Ik heb inmiddels 3 workshops bij je gevolgd: Rembrandtlicht, Portretfotografie en Flitsfotografie. Elke keer vloog de workshop voorbij en stond ik met veel opgedane kennis en veel te hebben geoefend weer buiten. De workshops hebben een goede balans tussen theorie en praktijk. Je laat zien over veel vakkennis te beschikken en je wilt deze kennis zoveel mogelijk overbrengen op je cursisten. Dit doe
je met heel veel energie en enthousiasme. De groepen zijn klein waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht of extra wensen. Dat is erg prettig. Heel fijn ook dat je een usb-stick mee geeft om thuis nog verder in het onderwerp te duiken. Ik kom graag nog een keer terug.

 

Johan Verbeek johanverb@gmail.com

2 jaar geleden

Beste Marcel, Wat heb ik genoten van deze workshop. Jouw passie is mijn passie en dat is de fotografie. Daarom vind ik deze workshop zo leuk en ook goed van kwaliteit. Je had de cursus op de juiste wijze samengesteld met eerst de theorie en dan de oefeningen in de praktijk. Soms draaide je het om, om ons in te laten zien wat je met een flitser kan doen. Je gaf het een en ander op een stick mee naar huis waarop we alles nog even na kunnen zien. Kortom, je krijgt van mij de complimenten voor deze workshop. Ik hoop zeker nog eens bij je langs te komen. (En wat een lekkere lunch.) Groet uit Rotterdam van Johan.