Home » Agenda / aanbod » Flitsfotografie thuis

THUIS Workshop Flitsfotografie

Na deze workshop is je flitser je beste vriend!

Heel veel beginnende en zelfs gevorderde fotografen hebben een haat-liefde verhouding met hun flitser. Een flitser verpest de sfeer, veroorzaakt rode ogen en lelijke lichtvlekken. (om maar een paar argumenten te noemen).
Ik heb zelf ook geworsteld met mijn reportageflitser. Wat kan je er mee, wat moet je er mee en wanneer zet je hem nu precies in? 
Op dit moment ga ik de deur niet meer uit (voor zover dat nog kan), zonder mijn flitser(s). Ik kan eenvoudig niet meer zonder. Mijn flitser is mijn beste vriend geworden.

Heb je net een flitser gekocht en kom je niet verder dan steeds maar weer foto’s te maken in de automatische stand? Of heb je een flitser die alleen manueel te bedienen is? Zou je je flitser wat creatiever in willen zetten? Zou je de baas willen worden over je flitser en hem optimaal willen gebruiken? Ok, zoek niet verder want dan is deze workshop beslist iets voor jou! In deze thuisworkshop leer je je flitser kennen. In een ca. drie uur durende workshop krijg je alle informatie om alle geheimen van jouw flitser te ontrafelen.

Na afloop ontvangt je bovendien de hand-out van deze workshop en uitgebreide informatie in de vorm van filmpjes en achtergrondinformatie. Zodoende kun je alles thuis nog een keer nazien.

Wat heb je nodig?

De workshop die ik normaal in een dag organiseer in mijn foto-atelier,  is helemaal aangepast en herschreven zodat je hem nu thuis kan volgen. Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré. Een externe reportageflitser is natuurlijk wel noodzakelijk, want het kleine pop-up flitsertje die mogelijk op je camera zit, gaan we niet gebruiken. Daarnaast is enige basiskennis over het gebruik van sluitertijd, diafragma en iso (de belichtingsdriehoek) wel prettig. Je leert ook draadloos flitsen. Dat betekent dat je alle informatie krijgt hoe je je flitser op afstand kan aansturen. Als klap op de vuurpijl organiseer ik twee weken nadat je de workshop hebt gevolgd, een tweede (terugkom)sessie van een uur waarin je alle vragen kan stellen.

Prijs en verdere info

In de komende tijd ga ik deze workshop meerdere keren per week organiseren. Jij bepaalt zelf wat voor jou het beste uitkomt. De ochtend, de middag of avond. Deze flitsworkshop kost €35 en duurt ca. drie uur.

De ochtendsessie start om 9.30 uur

De middagsessie start om 13.30 uur

De avondsessie start om 19.30 uur

Alle workshops zijn live! Er kunnen maximaal vijf mensen deelnemen per sessie. Afhankelijk van de belangstelling probeer ik de deelnemers in te delen, rekening houdend met jouw voorkeur. Ik kan nog niet inschatten hoe groot de belangstelling is. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je nadere informatie en de data wanneer de workshops worden gehouden. Pas nadat ik de sessies heb ingedeeld, ontvang je een betaallink en een toegangscode om te kunnen deelnemen. Je hoeft slecht een kleine bestandje te downloaden om toegang te krijgen tot de digitale workshop. Je kan de workshop volgen via een pc of laptop. Zorg dat je je camera en flitser bij de hand hebt.

Na de workshop heb je alle kennis om voortaan je flitser altijd en overal te kunnen gebruiken. Aan de hand van uitdagende opdrachten is het vervolgens aan jou om te gaan oefenen. Gewoon binnen in huis, dus geen gevaar voor besmetting. 

Wil je nog nadere informatie, schroom niet om mij te mailen.


REACTIE VAN ENKELE DEELNEMERS:

 

"Wat een leuke workshop was dit. Veel van je geleerd maar tevens ook van de andere workshoppers.  Jouw enthousiasme weet je heel goed over te brengen. De sfeer tijdens deze dag was top. We hebben veel kunnen oefenen en door jou aanwijzingen zijn er hele leuke foto's gemaakt. Het mooie vind ik dat je een hele dag samen met medecursisten  met fotografie bezig bent en daardoor veel opsteekt. Zeker voor herhaling vatbaar! 

Groet,

Ron"

 

Beste Marcel, Wat heb ik genoten van deze workshop. Jouw passie is mijn passie en dat is de fotografie. Daarom vind ik deze workshop zo leuk en ook goed van kwaliteit. Je had de cursus op de juiste wijze samengesteld met eerst de theorie en dan de oefeningen in de praktijk. Soms draaide je het om, om ons in te laten zien wat je met een flitser kan doen. Je gaf het een en ander op een stick mee naar huis waarop we alles nog even na kunnen zien. Kortom, je krijgt van mij de complimenten voor deze workshop. Ik hoop zeker nog eens bij je langs te komen. (En wat een lekkere lunch.) Groet uit Rotterdam van Johan.

 

Esther van Lottum:

Ik heb inmiddels 3 workshops bij je gevolgd: Rembrandtlicht, Portretfotografie en Flitsfotografie. Elke keer vloog de workshop voorbij en stond ik met veel opgedane kennis en veel te hebben geoefend weer buiten. De workshops hebben een goede balans tussen theorie en praktijk. Je laat zien over veel vakkennis te beschikken en je wilt deze kennis zoveel mogelijk overbrengen op je cursisten. Dit doe je met heel veel energie en enthousiasme. De groepen zijn klein waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht of extra wensen. Dat is erg prettig. Heel fijn ook dat je een usb-stick mee geeft om thuis nog verder in het onderwerp te duiken. Ik kom graag nog een keer terug.