Home » Agenda / aanbod » Straatfotografie

Workshop Straatfotografie

"Straatfotografie is net als vissen, soms vang je een grote vis, soms wat kleintjes of soms willen ze helemaal niet bijten...

Als je een beginner bent in straatfotografie, of je zou je graag verder willen ontwikkelen in deze boeiende tak van fotografie, dan is deze workshop echt iets voor jou! Waar moet je beginnen bij straatfotografie? Welke camera moet je gebruiken, welke instellingen? Waar moet je op letten? Hoe moet je vreemden benaderen? Mag je iedereen zomaar fotograferen?  En vooral... hoe kun je je angst om op straat te fotograferen overwinnen? De antwoorden krijg je in deze workshop. De workshop is een goed uitgangspunt om aan de slag te gaan met een van de leukste onderdelen in de fotografie. Daarna is het aan jou om  je vaardigheden te vergoten.

Overlap

Straatfotografie gaat over het documenteren van het dagelijks leven in de samenleving. Persoonlijk denk ik niet dat straatfotografie alleen op straat moet worden gemaakt. Je kunt ook foto's maken op het strand, op het station, in het winkelcentrum, in het park, in de bus of metro, in de supermarkt of op andere openbare plaatsen. Het begrip Straatfotografie heeft natuurlijk een overlap met andere fotodisciplines. Maak je een portret op straat dan kan dat ook onder de noemer portretfotografie vallen. Leg je een gebeurtenis vast, dan valt dat wellicht onder documentaire fotografie. En toch leer je in deze workshop wat Straatfotografie nu zo specifiek (en populair maakt). Dus maak je geen zorgen over wat "straatfotografie" wel en niet is. Het belangrijkste is dat je aan het einde van de dag weet hoe je krachtige, meeslepende en emotionele beelden kan maken. Je leert beter kijken en observeren. En dat is waar het in de fotografie natuurlijk vooral om draait.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen. Zelfs als je geen of weinig foto-ervaring hebt. Het helpt wel als je iets van de basis af weet, maar in feite kan je met een goede mobiele telefoon ook geweldige straatfotografie beoefenen. Een kleine spiegelreflex met bv een korte lens (35 mm.), een systeemcamera of een goede compactcamera is het meest geschikt. Maar ook een goede smartphone volstaat prima! Telelenzen en opzichtige dure reflexbodies zijn minder geschikt.

Wat neem je nog meer mee?

In deze workshop gaan we natuurlijk op stap. Dus trek goede schoenen aan en hou het weer in de gaten om je daarop te kleden. Na een boeiende introductie / presentatie over Straatfotografie gaan we een wandeling door Den Haag maken van ca. 2 uur. Je kunt dus direct alle tips en trucs in praktijk brengen. 's Middags gaan we een aantal van jullie foto's direct bekijken, bespreken en nabewerken met Photoshop en Lightroom. Heb je een laptop? Neem hem mee! En zorg natuurlijk voor voldoende opslag op je SD-kaart of ander medium. Een extra batterij is zeer wenselijk. Flitsers mag je thuislaten.

Locatie

Plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Inloop is vanaf 9.15 uur. We starten om 09.30 uur. Rond 16.15 uur ronden we de workshop af.

Prijs en info

De workshop kost € 75,-. Dit is inclusief lunch, koffie / thee en een middagborrel. Na afloop ontvang je ook een link om nog wat extra informatie te downloaden, waaronder een aantal hand-outs en e-books. De cursus gaat door bij een minimum van 4 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 6. Zo is er voldoende ruimte voor individuele aandacht. Wil je nog nadere informatie, schroom niet om mij te bellen of te mailen.