Home » Agenda » HDR fotografie

HDR FOTOGRAFIE

Er gaat een nieuwe wereld voor je open...

 

HDR is een opnametechniek waarmee we zien hoe het er in werkelijkheid uitziet, maar wat de camera niet weer kan geven. Ondanks de moderne cameratechnieken blijft het menselijk oog superieur aan een camera. Met de HDR techniek wordt een reeks opnames van hetzelfde onderwerp gemaakt, echter met een verschillende belichtingstijd. Hierdoor kan van iedere afbeelding het beste gebruikt worden om uiteindelijk tot één foto te komen die qua belichting en details perfect is. Een workshop HDR fotografie is geschikt voor iedereen die bekend is met de basis instellingen van de camera. Voor beginnende fotografen die nog alles op de automatische stand fotograferen is het aan te raden om eerst de basiscursus fotografie te volgen.

Ik ga je leren hoe je deze techniek onder de knie krijgt. Natuurlijk gaan we ook aan de slag. Op nog geen 5 minuten van mijn fotoatelier ligt het Vredespaleis. Die gaan we in HDR vastleggen.  Bovendien ontvang je na afloop een software-programma om HDR-foto’s te kunnen maken alsmede een e-book over deze bijzondere techniek.

Het programma

We starten om 20.00 uur in mijn foto-atelier. We maken kort kennis met elkaar en  daarna volgt de presentatie. Daarna is het tijd om alle instellingen in je camera aan te passen om vervolgens op stap te gaan. Na afloop gaan we natuurlijk een aantal foto's direct omzetten in HDR.  Rond 22.00 uur houden we er mee op.  Kies je voor de middagsessie, dan is deze van 14.00 tot 16.00 uur

Benodigdheden

Deelname aan deze fotowandeling kan gewoon met iedere camera (spiegelreflexcamera, systeemcamera en compact camera). De workshop is minder geschikt voor deelnemers met een smartphone. Een statief is heel erg nodig. Heb je hem niet, dan kan je eventueel er bij mij eentje lenen.

Inschrijven

Zorg dat je erbij bent. Er is plaats voor5 personen per workshop. (zolang de coronamaatregelen van kracht zijn)

Locatie, prijs en info

De workshop kost € 25,-. Plaats van handeling is het foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. Gelegen in het hartje van het Zeeheldenkwartier, is dit de perfecte locatie. De cursusruimte met fotostudio is bovendien goed met het openbaar vervoer te bereiken.