Workshop Flitstechnieken

Heb je al enige ervaring met een flitser of zou je graag je flitser wat creatiever willen inzetten? Dan is dit de workshop voor jou! Tijdens deze workshop leer je aan de hand van een aantal (zeer) creatieve opstellingen, om je flitser een op een andere manier in te zetten. We gaan bijzondere foto's maken met lange sluitertijden. We gaan o.a. flitsen op het tweede gordijn en we gaan gebruik maken van een aantal bijzondere hulpmiddelen.

Wat heb je nodig?

Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré. Een externe reportageflitser is natuurlijk wel noodzakelijk, want het kleine pop-up flitsertje die mogelijk op je camera zit, gaan we niet gebruiken. Wil je een flitser lenen? Dat kan ook. Wist je dat je een externe reportageflitser al voor rond de 60 euro aanschaft?  Merken als Nissin, Godox of Metz zijn prima! Daarnaast is enige basiskennis over het gebruik van sluitertijd, diafragma en iso (de belichtingsdriehoek) wel prettig. We gaan dus vooral draadloos flitsen. Dat betekent dat we gaan werken met statieven en triggers. Natuurlijk stel ik deze beschikbaar tijdens de workshop.

LET OP: Wil je  je voor deze workshop inschrijven, dan adviseer ik om eerst de cursus Flittsfotografie (de basis) te hebben gevolgd. N.B. het is ook mogelijk om de cursus basis en flitstechnieken op 1 dag te doen. Zie agenda. 

Locatie en tijden

Plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. (zie locatie) De workshop duurt ca. 2,5 uur.

Kies je voor een ochtendsessie, dan starten we om 09.30 uur.

Kies je voor een ochtendsessie, dan starten we om 14.00 uur.

Kies je voor een avondsessie, dan starten we om 19.30 uur.

Prijs en info

Deze workshop kost € 59,--  Deze prijs is inclusief het e-book Flashography.  De workshops gaat door bij een minimum van 4 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is zes personen.  Zo is er wel  voldoende ruimte voor individuele aandacht. Na de workshop heb je alle kennis om voortaan je flitser altijd en overal te kunnen gebruiken en creatief in te zetten.