• Verbinding door verbeelding
  • Blijf je ontwikkelen als fotograaf
  • Haal alles uit je camera
Home » Het aanbod » Privécursus Portretfotografie

Privécursus Portretfotografie

In 1 dag alles leren over portretfotografie? Dat gaat echt niet. En zeker niet in een cursus van 3 uur.  Maar het is wel mogelijk om je diverse technieken te leren om je model (in de breedste zin des woords) beter en mooier te fotograferen. Echt, je hoeft geen geavanceerde apparatuur te hebben om een mooi portret te maken! Deze cursus is ook toegankelijk voor mensen zonder dure studio, flitslampen of andere apparatuur. Wellicht is dit wel de opstap om later een studioflitser aan te schaffen.

Tijdens deze cursus leer je bijvoorbeeld wat de invloed van (natuurlijk) licht is en hoe eenvoudig je het licht kan "shapen"  (vormgeven). Na de cursus heb je beslist andere inzichten gekregen om een betere portretfotograaf te worden.

Het nadeel van deze privécursus is dat je het praktijkdeel moet missen. Samen een dag beleven is absoluut anders dan in je eentje. En je mist ook nog eens een heerlijk lunch.  Dus in dat geval zou je kunnen kiezen voor de dagcursus die regelmatig wordt aangeboden. Het voordeel van privéles is dat je volledige aandacht krijgt. De cursus kan dus helemaal op maat en wens worden afgestemd.  De studio grenst aan de cursusruimte, zodat we direct de theorie in ook in praktijk kunnen brengen. Je leert werken met diverse lichtbronnen en hoe je je model kan regisseren. Neem natuurlijk dus je camera mee en als je hebt een reportageflitser. 

Na afloopt ontvang je bovendien een uitgebreide informatieset in de vorm van filmpjes, hand-outs en documenten op een usb-stick.  Zodoende kun je alles thuis nog een keer nazien en nalezen. Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré.

Locatie

De plaats van handeling is mijn foto-atelier aan de Piet Heinplein 50 te Den Haag. De cursusruimte met fotostudio is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM, zodat de 1,5 meter afstand wordt nageleefd.

Prijs en info

Deze privé-cursus duurt ca. 3 uur en kost € 69,-  Na inschrijving neem ik contact met je op om een geschikte datum en tijdstip te vinden. De cursus kan gepland worden op ieder gewenst dagdeel. Ook in het weekend of 's avonds.