FOTOWEEKEND ARNHEM INCL. BEZOEK AAN BURGERS' ZOO

14 en 15 november 2020

 

Heb je net een dure camera gekocht en kom je niet verder dan steeds maar weer foto’s te maken in de automatische stand? Ga je straks op vakantie en zou je graag wat betere foto's willen maken dan vakantiekiekjes? Of zou je eindelijk een keer de baas willen worden over je camera in plaats van andersom?  Of heb je gewoon zin om een fotocursus te doen? Ok, zoek niet verder want deze cursus is beslist iets voor jou!

Een basiscursus fotografie in een weekend waarbij je direct de theorie in praktijk gaat brengen. Volledig verzorgd en op maat afgestemd. Ik neem ik je mee op verkenningstocht door de fotografie. Een mix van theorie en praktijk zorgt er voor dat je straks alle vaardigheden bezit om de beginners-status te ontstijgen. Ik ga met jou de uitdaging aan om (bijna) nooit meer de automatische stand van je camera te gebruiken!  Je leert de samenwerking begrijpen tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde zodat je eindelijk die mooie foto's kan maken met zo'n onscherpe achtergrond.  Maar ook leer je welke instelling je moet gebruiken als er niet zoveel licht is.
In deze cursus komen tenminste de volgende onderwerpen aan bod die op een heldere manier worden uitgelegd:

 •     De verschillende functies van jouw camera
 •     Diafragma
 •     Sluitertijd
 •     ISO
 •     Het instellen van de juiste belichting
 •     Compositie en perspectief
 •     en nog veel meer!

Het unieke aan deze cursus is dat je  de theorie direct in de praktijk gaat brengen.  Zaterdag de basiscursus en zondag naar Burgers ZOO in Arnhem.  Zo leer je pas echt fotograferen.  Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré.

 

Locatie en programma

De workshop vindt plaats in Hotel Wolfheze, in de buurt van Arnhem.  In een zeer prettige bosrijke omgeving met alle faciliteiten die je van een goed hotel mag verwachten.
Het programma ziet er als volgt uit:
 
Zaterdag 14 november
09:30 uur : Ontvangst van de deelnemers
10:00 uur : Start fotocursus
13:00 uur : Lunch
14:00 uur : Vervolg programma
17:00 uur: Einde dag 1
18:00 uur :Diner
Na diner nog (facultatief) een activiteit ovb

Zondag 15 november
08:15 uur: Ontbijt
09:00 uur: Voorbereidingsworkshop "Dierenfotografie"
10:30 uur: Uitchecken en vertrek naar Burgers’ Zoo
11:00 uur: Entree Burgers' Zoo
Praktijkcursus aldaar
Einde 16:00 uur
 

Voor wie?

Deze cursus is vooral gericht op de beginnende fotograaf.  De groep is niet groter dan zes personen. Zo is er ruimte genoeg voor individuele aandacht. De cursus gaat door bij een minimum van 5 deelnemers. 

 

Inhoud arrangement

Dit fotoweekend is geheel verzorgd.  Inclusief:

 • lunch op zaterdag,
 • een drie-gangen diner op zaterdag
 • overnachting in een 1 of tweepersoonskamer
 • ontbijt op zondag
 • toegangsbewijs voor Burgers Zoo!

Niet inbegrepen zijn de drankjes die je 's avonds en tijdens het diner  gebruikt. In de Zoo is het mogelijk om op eigen kosten de lunch te gebruiken.

 

Het hele weekend staat onder begeleiding van een professioneel fotograaf met zeer ruime ervaring op het gebied van fotoreizen. Het is jouw kans om alles te vragen op het gebied van fotografie. Zondag leer je hoe je veel betere foto's gaat maken dan de gemiddelde bezoeker met een camera.  Zaterdag ontvang je  bovendien nog uitgebreide informatie in de vorm van filmpjes, hand-outs en documenten op een datastick. Zodoende kun je alles thuis nog een keer nazien.

 

Prijs arrangement

Het  arrangement kost €295,- per persoon.

Let op, er is plek voor max. zes personen, dus wacht niet te lang met inschrijven. De uiterste datum van inschrijving is 14 oktober. Bij grote belangstelling volgt een nieuwe datum.


Marcel van Berkel
Piet Heinplein 50 (Fotostudio)
Den Haag
www.beeldconnect.nl
info@beeldconnect.nl
KVK: 27364985
BTW-nr : NL173742816B02
IBAN: NL44KNAB 02548 75440