Den Haag door de lens

Een weekend fotograferen in Den Haag

Fotoschool Den Haag organiseert een aantal complete weekenden waarin de fotograaf volledig aan zijn of haar trekken komt.  Gewapend met je camera ga je op stap met een professioneel fotograaf die je alle mooie plekken laat zien.  Je ontdekt Den Haag door de lens met verschillende vervoersmiddelen! We wandelen en varen langs alle hoogtepunten. Jazeker, je leest het goed! We gaan ook varen.  Want natuurlijk is een weekend in Den haag niet compleet zonder een unieke rondvaart.  Vanuit een boot is het perspectief namelijk compleet verschillend dan bijvoorbeeld tijdens een wandeling of fietstocht. Je fotografeert mensen, objecten en gebouwen vanuit een laag standpunt en dat zorgt dat jouw foto’s straks heel bijzonder worden. Heb je al eens een fiets van onderen gefotografeerd? Of heb je al eens het lijnenspel aan de onderzijde van een brug vastgelegd? Natuurlijk leggen we speciaal voor jou de boot stil op plekken die Den Haag zo bijzonder maakt en de moeite waard zijn om te fotograferen. Beleef deze unieke ervaring.

Wat kan je nog meer verwachten?

Zaterdag om 10.00 uur ben je welkom in het foto-atelier van Fotoschool Den Haag op het Piet Heinplein 50 . Gelegen in een van de hipste buurten van Den Haag (het Zeeheldenkwartier) word je ontvangen met koffie en iets lekkers. Na een presentatie over Den Haag in het algemeen en het fotograferen van de highlights in het bijzonder, gaan we rond 11.00 uur echt op stap.  Onderweg krijg je tips en trucs hoe je de mooiste foto's kan maken. We gaan iets doen met HDR-fotografie  en aan de hand van wat kleine foto-opdrachten leer je Den Haag kennen door de lens.  Rond 13.00 uur hebben een lunch in een klein restaurantje, vlakbij de opstapplaats van de boot. Want om 14:00 uur stappen we op de boot voor een fotorondvaart.

Zondag

Na een goede nachtrust staat dag twee op het programma. We starten wederom om 10:00 in het foto-atelier op het Piet Heinplein.  Na de koffie wandelen we naar het Vredespaleis. Daar maken we wat (HDR)foto's en stappen vervolgens op de tram naar Scheveningen. Op het strand gaan we aan de slag met de flitser. Je krijgt daar een miniworkshop Portretfotografie. De theorie van zaterdagmiddag wordt in praktijk gebracht. Je leert hoe je overdag foto's kan maken waardoor je de suggesties wekt dat het vroeg in de avond is.  Geloof me...je gaat dit heel bijzonder vinden! Natuurlijk biedt Scheveningen voldoende om daar ook andere foto's te maken. Voor de liefhebbers is het mogelijk om aan de hand van opdrachten daar aan de slag te gaan.  We llunchen eenvoudig met een patatje of iets dergelijks (eigen kosten).  Rond 15:00 uur is het tijd om de tram terug te pakken naar de studio. De mensen die met het OV zijn gekomen,  lopen binnen no -time naar de trein of tram.  De mensen die hun auto (bijvoorbeeld bij de AH in de Elandstraat hebben gezet), lopen in 20 minuten terug)

Wat kost het?

Deze  complete dag 'Den Haag door de lens' kost  € 99,- p.p   Dit is inclusief koffie / thee, luxe lunch, rondvaart, begeleiding van een professioneel fotograaf en heel veel achtergrondinformatie over fotografie.  Den Haag door de lens is een unieke beleving! De groepsgrootte is maximaal 8 personen. Zo is er ook tijd voor persoonlijke aandacht.

 

N.B. Het is ook mogelijk de fotorondvaart zakelijk te boeken op een andere datum. Neem in dat geval even contact op met 06-29428209 of stuur een mail naar info@fotoschooldenhaag.nl

N.B. Alle foto's zijn gemaakt tijdens de rondvaart. Een kleine greep wat je mag en kan verwachten.