Fotoreis Opaalkust Frankrijk

24-26 maart 2023

Maart is uitverkocht. Nieuwe datum volgt!

Met inmiddels 20 fotoreizen op mijn CV, wordt het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen. Welnu, dat gaat gebeuren. Natuurlijk blijven de fotoreizen naar de Vogezen nog heel lang op het programma staan, maar in 2023 staat een nieuwe bestemming gepland... De Opaalkust in Frankrijk.  Op  amper 4 uurtjes rijden vanaf Den Haag is deze bestemming meer dan de moeite waard om te bezoeken. Fotografen kunnen hun hart ophalen! Prachtige kusten, zeehonden, lange sluitertijden, ruige landschappen, het komt allemaal voorbij.  In het weekend van 7 oktober 2022  ben ik samen met mijn vrouw afgereisd naar Camiers Sainte-Cecile,  om daar de accommodatie te bezoeken en de fotospots in kaart te brengen. 2 december gaan we nog een keer om een tweede accommodatie te bezoeken nabij Berck. De definitieve keuze voor het hotel is dus begin december. Begin december worden dan ook de factuur verzonden voor de eerste aanbetaling.
 
De accommodatie
Fotoreizen zijn (soms belachelijk) duur. Ik heb prijzen gezien voor een weekend naar de Opaalkust voor 1250 euro.  Het diner is dan nog niet eens inbegrepen.  Ik wil mijn fotoweekenden betaalbaar maken voor iedereen. Verwacht natuurlijk geen Hilton, maar reken op een eenvoudig maar prima onderkomen. Het hotel waar we verblijven voldoet daar aan. De kamers zijn niet super groot, maar zijn voorzien van alles wat je nodig hebt.  Het verblijf is bovendien op basis van half-pension. Dus dat betekent logies, ontbijt en 's avonds een 2-gangen diner.  Daarbij komt dat het hotel ook nog in de buurt van het strand ligt (10 minuten met de auto) en voldoende parkeerplek heeft.

Een uitdagende fotoreis

Tijdens ons verblijf bezoeken we tal van interessante fotospots. Na het ontbijt (de planning is om rond 08.30 aan te tafel te gaan) start het programma. Om ca. 09.30 uur gaan we op stap.  Of je nu beginner of gevorderd bent, deze streek heeft zoveel moois dat iedere fotograaf aan zijn of haar trekken komt. We gaan naar prachtige locaties om daar, aan de hand van uitdagende opdrachten, te fotograferen. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Zodoende is er genoeg tijd voor individuele aandacht. Voorafgaand aan de fotoreis ontvang je al informatie over hetgeen we gaan doen. Zo ben je goed voorbereid. Iedereen kan vanuit zijn of haar niveau aan de slag. Of je nu beginner of gevorderd bent.
 
We gaan naar een prachtig strand, we bezoeken een bijzonder dorpje en gaan natuurlijk langs bij de zeehonden. Het aanbod is zeer gevarieerd, dus van verveling is geen sprake!  We gaan onder meer werken met lange sluitertijden, flitsers, filters, etc. Maar er is ook tijd om je eigen creativiteit in te zetten. Materiaal wordt uiteraard beschikbaar gesteld.

Het globale programma:

 
Dag 1  Vrijdag 24
 • Aankomst  ca. 13.00 uur
 • Welkom in het Hotel / incheck
 • ca. 14.00 uur: Naar het strand  (Workshop Lange sluitertijden)
 • Diner
 
Dag 2  Zaterdag 25
 • Ontbijt
 • Zeehondenkolonie
 • Montreuil- sur- mer
 • Fotobespreking in de avond (o.v.b.)
 
Dag 3  Zondag 26
 • Ontbijt
 • Uitchecken
 • Kust-tocht naar boven, met bezoek aan Wimereux (lunch) en tal van hotspots.
 • ca. 16.00 uur  weer naar huis (of wellicht verleng je je verblijf)
 
Natuurlijk is het programma om te gooien indien het weer niet meewerkt. En...we zijn ook sterk afhankelijk van het tij. Bij eb  is het strand werkelijk geweldig en daar moeten we natuurlijk op anticiperen.

 

De kosten

De fotoreis kost  349,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer. (er zijn kamers met een tweepersoonsbed en 2 aparte bedden) Kies je voor een 1-persoonskamer, dan betaal je €399,- . Maar let op! De 1- persoonskamers zijn beperkt! Het verblijf is inclusief de fotocursus, ontbijt en diner.  We lunchen in Montreuil-sur-mer en op zondag in Wimereux. (reken op ca. 15 euro per lunch)

 

LET op. In verband met de definitieve reservering van de kamers, is de deadline voor de inschrijving vastgesteld op 1 december 2022!

 

Na inschrijving betaal je 50 procent van de reis aan. Je ontvangt hiervoor een factuur.  Ca. 2  maanden voor aanvang, ontvang je een factuur voor de overige 50 procent. Kosteloos annuleren kan tot twee maanden voor aanvangsdatum van de cursus. Het spreekt dan ook voor zich dat een reis- en annuleringsverzekering wordt aanbevolen.

Er is slechts plek voor acht deelnemers, dus wacht niet te lang met boeken!   Indien het weekend snel vol raakt, dan wordt uiteraard naar een tweede of wellicht derde datum gezocht.

N.B. Ik breng de deelnemers altijd in contact zodat mensen met elkaar kunnen reizen. Dat scheelt benzinekosten en spaart het milieu.

 

Terugkommiddag 16 april 2023

Tijdens dit weekend worden natuurlijk heel veel foto's gemaakt. Ervaring leert dat deelnemers graag hun foto's willen laten zien en benieuwd zijn wat de andere deelnemers hebben gemaakt. Op zondagmiddag 16 april ben je van harte welkom in mijn studio in Den Haag. Onder het genot van een hapje en drankje gaan we de foto's bespreken. Alle nadere info krijg je tijdens het fotoweekend.

 


foto's zijn gemaakt tijdens het weekend van 8-9 oktober 2022