Fotoreis Opaalkust en Baie de Somme Frankrijk

20-22 oktober 2023

Met inmiddels ca. 20 fotoreizen op mijn CV, werd het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen. Welnu, dat is gebeurd. Natuurlijk blijven de fotoreizen naar de Vogezen nog heel lang op het programma staan, maar in maart 2023 heb ik met een groep enthousiaste deelnemers de Franse kust bezocht. Een deel van deze kust is ook wel bekend als de Opaalkust.  Op  amper 4 uurtjes rijden vanaf Den Haag is deze bestemming meer dan de moeite waard om te bezoeken. Fotografen kunnen hun hart ophalen! Prachtige natuur, zeehonden, lange sluitertijden, ruige landschappen, het komt allemaal voorbij.  In 2022 ben ik samen met mijn vrouw twee keer afgereisd naar deze streek om daar de accommodatie te bezoeken en de fotospots in kaart te brengen.
 
De accommodatie
Fotoreizen zijn (soms belachelijk) duur. Ik heb prijzen gezien voor een weekend naar de Opaalkust voor 1250 euro.  Het diner is dan nog niet eens inbegrepen. Ik wil mijn fotoweekenden betaalbaar maken voor iedereen. Het hotel waar we verblijven is prima. Een mooi 3 sterrenhotel, modern, schoon met vriendelijk personeel. Het verblijf is bovendien op basis van half-pension. Dus dat betekent logies, ontbijt en 's avonds een 2-gangen diner.  Daarbij komt dat het hotel ook nog in de buurt van het strand ligt (10 minuten met de auto) en voldoende parkeerplek heeft.

Een uitdagende fotoreis

Tijdens ons verblijf bezoeken we tal van interessante fotospots. Na het ontbijt (de planning is om rond 08.30 aan te tafel te gaan) start het programma. Om ca. 09.30 uur gaan we op stap.  Of je nu beginner of gevorderd bent, deze streek heeft zoveel moois dat iedere fotograaf aan zijn of haar trekken komt. We gaan naar prachtige locaties om daar, aan de hand van uitdagende opdrachten, te fotograferen. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Zodoende is er genoeg tijd voor individuele aandacht. Voorafgaand aan de fotoreis ontvang je al informatie over hetgeen we gaan doen. Zo ben je goed voorbereid. Iedereen kan vanuit zijn of haar niveau aan de slag. Of je nu beginner of gevorderd bent.
 
We gaan naar een prachtig strand, we bezoeken een bijzonder dorpje en gaan natuurlijk langs bij de zeehonden. Het aanbod is zeer gevarieerd, dus van verveling is geen sprake!  We gaan onder meer werken met lange sluitertijden, flitsers, filters, etc. Maar er is ook tijd om je eigen creativiteit in te zetten. Materiaal wordt uiteraard beschikbaar gesteld.

Het globale programma:

 
Dag 1  Vrijdag 20 oktober
 • Aankomst  ca. 13.00 uur
 • Welkom in het Hotel / incheck
 • ca. 14.00 uur: Op stap
 • Diner
 
Dag 2  Zaterdag 21 oktober
 • Ontbijt
 • Op stap, richting de Baai van de Somme
 • Fotobespreking in de avond
 
Dag 3  Zondag 22 oktober
 • Ontbijt
 • Uitchecken
 • Kusttocht naar boven, met bezoek aan de Opaalkust. Fotograferen op diverse prachtige locaties
 • ca. 16.00 uur weer naar huis (of wellicht verleng je je verblijf)
 
We zijn sterk afhankelijk van het tij. Zeker is dat we natuurlijk naar de Zeehonden gaan en bij laag water de Opaalkust gaan zien. Het weer hebben we helaas niet in de hand. Maar vorig jaar 14 november was het 17 graden!

 

De kosten

De fotoreis kost  499,- p.p. op basis van een eigen (eenpersoons)kamer.

LET op. In verband met de definitieve reservering van de kamers, is de deadline voor de inschrijving vastgesteld op 1 juli 2023!

 

Na inschrijving betaal je 50 procent van de reis aan. Je ontvangt hiervoor een factuur.  Ca. 2  maanden voor aanvang, ontvang je een factuur voor de overige 50 procent. Kosteloos annuleren kan tot twee maanden voor aanvangsdatum van de cursus. Het spreekt dan ook voor zich dat een reis- en annuleringsverzekering wordt aanbevolen.

Er is slechts plek voor acht deelnemers, dus wacht niet te lang met boeken!  

N.B. Ik breng de deelnemers altijd in contact zodat mensen met elkaar kunnen reizen. Dat scheelt benzinekosten en spaart het milieu.

 

Ga je mee?