Fotoreis Franse Vogezen:   Van 11 - 15 mei 2023

Na het succes van de fotoreizen in 2020, 2021 en 2022, staat ook in 2023 weer een aantal fotoreizen op de planning. In de afgelopen 12 jaar heb ik hier meerdere workshops georganiseerd. 
 
Je verblijft in het dorpje Grandrupt-de-Bains.  In de buurt van Epinal is dit een gemeente in het Franse departement Vosges in de regio Grand Est. Verwacht geen flatgebouwen en wolkenkrabbers, want dit dorpje telt maar liefst 85 inwoners!

Fotograferen, genieten , beleven, leren en ervaren

Eindbestemming is de authentieke boerderij  ‘Entre les Sources’.  (Tussen de bronnen) Gastheer en gastvrouw Michel en Miranda ontvangen jullie persoonlijk om je te overtuigen van de aangename en gemoedelijke sfeer in Grandrupt de Bains. Je verblijft in een van de ruime kamers in de boerderij. Voor de stoere kampeerder is het zelfs mogelijk gebruik te maken van de kleine aangrenzende camping.  Het prachtige landschap van de Vogezen zal je  beslist bekoren. Grandrupt ligt exact 580 km vanaf Utrecht. Je kan via Brussel, Reims, Troyes reizen of via Luxemburg, Metz, Nancy. Bij Epinal verlaat je de snelweg en dan is het nog maar 25 minuten naar de eindbestemming.

Verblijf in een luxe accommodatie

Afhankelijk van de samenstelling van de groep en specifieke wensen, worden de deelnemers ingedeeld in een van de vele ruimten. Ontbijt en diner doen we gezamenlijk in een grote ruimte of lekker buiten indien het weer het toelaat. De tuin en ruimte om de boerderij is enorm en daar gaan we natuurlijk ook gebruik van maken. Er is zelfs een aparte cursusruimte, geschikt voor o.a.  de fotobespreking! Wil je meer weten over de locatie en accommodatie, kijk dan hier: https://www.tussendebronnen.nl/

Uitstekende verzorging

Een beetje fotograaf houdt van lekker eten en drinken. Dat betekent dat we starten met een goed ontbijt en eindigen met een lekker uitgebreid diner. Alles is compleet verzorgd zodat jij je alleen bezig hoeft te houden met fotograferen. Het is er Michel en Miranda alles aangelegen om voor een heerlijk verblijf te zorgen. Afhankelijk van het programma lunchen we “thuis” of onderweg. In het laatste geval stellen we je natuurlijk in staat om een lunchpakket mee te nemen.  Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. De drankjes worden later afgerekend.

Een uitdagende fotocursus

Tijdens ons verblijf bezoeken we tal van interessante fotospots. Na het ontbijt (de planning is om rond 08.30 aan te tafel te gaan) start het programma. We beginnen om 09.30 met een briefing of korte theorieles en gaan daarna op stap. Of je nu beginner of gevorderd bent, de Vogezen biedt zoveel moois dat iedere fotograaf aan zijn of haar trekken komt. We gaan naar prachtige locaties om daar, aan de hand van uitdagende opdrachten, te fotograferen. De groep bestaat uit maximaal 7 deelnemers. Zodoende is er genoeg tijd voor individuele aandacht. Iedere dag ontvangen de deelnemers nieuwe opdrachten aangevuld met een stukje theoretische kennis. De inmiddels traditionele fotobespreking aan het eind van de dag, houden we er natuurlijk in! 
Het aanbod is zeer gevarieerd, dus van verveling is geen sprake! We gaan onder meer werken met lange sluitertijden, flitsers, filters, etc. Maar er is ook tijd om je eigen creativiteit in te zetten. We bezoeken bijzondere plekken en maken kennis met een aantal disciplines uit de fotografie. Aan het eind van de middag vindt de fotobespreking plaats. Je levert per dag een aantal foto’s in die vervolgens plenair worden besproken. Daar leer je pas van. Je ontvangt bovendien diverse tips en trucs om je foto's in Lightroom en PS te verbeteren.
Om 19.00 uur gaan we aan tafel voor het diner. Tijdens 1 avond staat er nog een spannende avondworkshop op het programma! Voor de rest geef ik natuurlijk nog niet te veel weg…

Het globale programma:

 
Dag 1 Donderdag
• Aankomst  en inchecken vanaf 16.00 uur
• Welkomstdrankje
• 19.00 diner
• 20.30 Kennismaking, programma 
 
Dag 2 Vrijdag
• Ontbijt
• Fototocht door de streek / glasblazerij

• Urbex kerk of bezoek ruïne

• Fotobespreking

• Diner
 
 Dag 3 Zaterdag
• Ontbijt
• Workshop Creatieve inspiratie
• Lunch
• Bezoek aan een waterval
• Landschapsfoto's
• Flitsen met daglicht
• Diner
• Flitsen 2.0 (fun)
 
 
Dag 4 Zondag
Bezoek aan een bijzonder gekleurd meer
• Creatieve fotografie
• Diner
• Grande Finale-avond met hapjes en drankjes
 
Dag 5    Maandag
• Ontbijtbuffet
• Uitchecken
• Retour huis
 
Natuurlijk is het programma om te gooien indien het weer niet meewerkt. Maar in grote lijnen is dit de basis. Het is uiteraard mogelijk om je verblijf te verlengen. Wie weet knoop je er nog een paar dagen aan vast. Een bezoek aan Nancy of Metz is beslist de moeite waard. Kies je voor verlenging, dan is dit in overleg met de eigenaren van Entre les Sources.

 

De kosten

De fotoreis kost €549,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer. Kies je voor een 1-persoonskamer, dan betaal je €50,- extra. Het verblijf is inclusief verblijf, bedlinnen, schoonmaakkosten, de fotocursus, excursies, materialen, maaltijden en entreegelden.  Het is ook mogelijk om met je partner in te schrijven. Er is als niet-fotograaf ook voldoende te beleven in de buurt. Doe je als partner niet mee met de fotocursus, dan betaal je tijdens de duur van de fotocursus alleen het verblijf, te weten  €349,-- (logies en maaltijden)

Na inschrijving betaal je 50 procent van de reis aan. Ca. 1 maand voor aanvang, ontvang je een factuur voor de overige 50 procent. Kosteloos annuleren kan tot twee maanden voor aanvangsdatum van de cursus. Het spreekt dan ook voor zich dat een reis- en annuleringsverzekering wordt aanbevolen.

Wil je meer weten over deze fotoreis? Laat het me weten.


Dit schreef Madeleine n.a.v. haar deelname aan de fotoreis in september 2022:

Wat hebben een veld met dode zonnebloemen, een verlaten kerk en een donker bos met elkaar gemeen? Het is er nogal een dooie boel ...
Maar het zijn vooral ook plekken om bijzonder fraaie foto's te maken. Tenminste, als je een beetje weet hoe je met je camera om kan gaan.
En laat Marcel van Berkel dat nou toevallig heel goed weten en - belangrijker nog - ook nog eens heel goed over kunnen brengen.
Afgelopen week zat ik in de Vogezen, met een groep op fotoreis met Fotoschool Den Haag. Drie volle dagen op pad met de camera - en met ooglapjes, plastic zakjes en uiteraard onze mini's.
Instellingen van camera's en flitsers, handige tips en leuke trucjes: het kwam allemaal aan bod. We leerden anders kijken naar de wereld om ons heen of juist naar een enkel detail.
En om de ervaring compleet te maken, werden we aan alle kanten in de watten gelegd door Michel en Miranda Vollebregt in hun B&B Entre les Sources.Een creatief en leerzaam feestje, op een inspirerende plek. ✨📸

 

Herfstreis 2021

Super bedankt allemaal voor de afgelopen dagen. Wat heb ik genoten van de workshops, het eten en de gezelligheid. Voor herhaling vatbaar wat mij betreft. Jullie zijn alle 5 welkom 😘😘 Liefs Annelize

arienefotografie

September 2021:

Wat waren het geweldige dagen!!
Donderdag vertrok ik naar de Vogezen. Het waren pittige dagen, maar wat hebben we het ontzettend leuk gehad!! Enorm veel geleerd, zowel van Marcel van @fotoschooldenhaag als van elkaar!!
En dan de enorme goede verzorging van @entre.les.sources
Michel en Miranda die enorm betrokken waren! Wat een schatten!

Hoewel de nadruk niet lag op portret fotografie mocht ik toch een beetje los gaan. In een prachtige locatie had Marcel flitsers opgesteld. Een medecursiste had prachtig haar, dus ik wilde heel graag iets uitproberen.
Wat geweldig dat dit kon en dat Marcel met alle geduld hielp om de flitsers te stellen!
Ik ben enorm blij met het resultaat.

 

Marijke marijkevanoverbeek@hotmail.com

 

Gelukkig kon de Fotoreis naar de Franse Vogezen ondanks corona van 10-14 september doorgaan en daar heeft niemand spijt van gehad! Enorm genoten van het samen fotograferen met een leuke groep fotografen, van de heerlijke uitgestrektheid in de omgeving, en van de locatie waar alles gedaan werd om het ons naar de zin te maken . Last but not least was daar het enthousiasme van Marcel, die iedere dag een heel programma voor ons had voorbereid. Veel soorten fotografie kwamen aan bod, waarbij we 's morgens eerst uitleg kregen en daarna samen op pad gingen om het in de praktijk uit te gaan voeren. Zowel de minder gevorderde als de wat meer ervaren fotograaf kon zich helemaal uitleven en Marcel gaf ieder de ondersteuning daar waar dat gewenst was. Ook was er aan het eind van de middag de bespreking van een aantal van de gemaakte foto's. Alles bij elkaar waren het een paar top-dagen waar ik met heel veel plezier op terugkijk!

 

Jan janlancee@icloud.com

 

De fotoreis naar de Vogezen was geweldig. Leuke locatie, de gastheer en gastvrouw waren top. Onder leiding van Marcel leuke opdrachten gedaan, veel gezien en nog meer foto's gemaakt. Erg leuk om 's-avond, met een wijntje erbij, op het terras, de foto's van je mede cursisten te bekijken. Deze trip is een echte aanrader! Marcel bedankt voor al je inzet.

 

Marcel van Berkel
Piet Heinplein 50 (Fotostudio)
Den Haag
www.beeldconnect.nl
info@beeldconnect.nl
KVK: 27364985
BTW-nr : NL173742816B02
IBAN: NL44KNAB 02548 75440